Διακοπές ηλεκτροδότησης και αποζημιώσεις – Τι ισχύει, τι αναμένεται – Για έκτη μέρα νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Αποζημιώσεις για όσους έμειναν χωρίς ρεύμα για πάνω από 24 ώρες προανήγγειλε ο Κώστας Σκρέκας

Must Read

Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα προσπαθεί η Κυβέρνηση μετά το απόλυτο φιάσκο του επιτελικού κράτους και την ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού στην κακοκαιρία Ελπίδα.

Μοιράζοντας «χαρτζιλίκι» που το ονομάζει αποζημιώσεις, προσπαθεί να διαχειριστεί επικοινωνιακά το θέμα και να κρύψει «κάτω από το χαλί» τις ευθύνες της για το χάλι που επικρατεί ακόμα και σήμερα, έξι ημέρες μετά την έλευση της κακοκαιρίας.

Εκατοντάδες νοικοκυρά παραμένουν ακόμα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σε περιοχές της Αττικής, ενώ είναι πολλοί και οι δρόμοι που παραμένουν… ανέγγιχτοι από ανθρώπινο χέρι, ή μηχάνημα, με τον πάγο να μετατρέπει σε επικίνδυνη αποστολή κάθε αναγκαία έξοδο από το σπίτι.

Την ίδια στιγμή, το πινγκ πονγκ των ευθυνών συνεχίζεται, με τον κάθε ανευθυνουπεύθυνο να λέει τα δικά του και να προσπαθεί να ξεφορτωθεί την «καυτή πατάτα». Ακόμα και το πόρισμα ειδικής επιτροπής για το τι έφταιξε στην Αττική Οδό (σ.σ. ο κόσμος το ‘χει τούμπανο…) θα κάνει 20 μέρες για να βγει!

Δικαιούχοι αποζημίωσης λόγω ρεύματος

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας θέλησε να υποβαθμίσει το θέμα των εξωφρενικά μεγάλων διακοπών ηλεκτροδότησης σχολιάζοντας ότι «δεν μπορεί κανείς να πει ότι όλα πήγαν τέλεια», ενώ πρόσθεσε πως «ο ΔΕΔΔΗΕ και ο μηχανισμός του προσπαθεί να βελτιωθεί. Γίνονται έργα υποδομής και ξεκινά μια γιγαντιαία προσπάθεια για την υπογειοποίση καλωδίων της ΔΕΗ». Ζήσε Μάη μου…

Σε ότι αφορά τις οικιακές συσκευές που υπέστησαν ζημιές από τις διακοπές ρεύματος, ο κ.Σκρέκας είπε πως έχει ανοίξει ήδη η ηλεκτρονική πλατφόρμα για να υποβάλουν τα στοιχεία τους οι δικαιούχοι και για να δηλώσουν την ζημιά.

Επεσήμανε ακόμα ότι θα αποζημιωθούν και αυτοί που έμειναν χωρίς ρεύμα για πάνω από 24 ώρες, ωστόσο δεν μίλησε ούτε για ποσά που σχεδιάζεται να δοθούν, ούτε για κριτήρια επιλογής των δικαιούχων.

Πώς μπορούν οι πολίτες να πάρουν αποζημιώσεις για τις ηλεκτρικές συσκευές

Υπάρχει τρόπος να πάρει κάποιος έως 600 ευρώ εφόσον υπάρχει καταστροφή ηλεκτρικής συσκευής.

Για να τα πάρει πρέπει να το δηλώσει μέσα σε 10 εργάσιμες μέρες από το συμβάν.

Αναλυτικά:

Διαβάστε ακόμα:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This