Πάνω από 2 ευρώ η τιμή της αμόλυβδης!

Η βενζίνη πήρε «φωτιά», μετατρέποντας σε εφιάλτη τις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών

Must Read

Βενζίνη 10 ή 20 ευρώ ζητούν από τους πρατηριούχους οι περισσότεροι οδηγοί, καθώς οι τιμές της απλής αμόλυβδης έχουν εκτοξευτεί σε δυσθεώρητα επίπεδα, μετατρέποντας σε εφιάλτη τις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών. Η τιμή της βενζίνης έχει πάρει «φωτιά» και σε αρκετές περιοχές της χώρας έχει ξεπεράσει ακόμα και τα 2 ευρώ το λίτρο. Σύμφωνα με φορείς της αγοράς, δεν αποκλείεται οι τιμές της απλής αμόλυβδης να σπάσουν το «φράγμα» των 2 ευρώ και στα μεγάλα αστικά κέντρα μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα 4.217 πρατήρια όλης της χώρας που δίνουν στοιχεία στο Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης η μέση τιμή έχει σκαρφαλώσει στα 1,824 ευρώ το λίτρο, όταν την ίδια περίοδο πέρυσι μόλις που ξεπερνούσε τα 1,60 ευρώ.

«Πρωταθλήτρια» για μια ακόμα φορά είναι η νησιωτική Ελλάδα, με τις τιμές να ξεπερνούν κατά πολύ τα 2 ευρώ το λίτρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Μήλο υπάρχει πρατήριο καυσίμων που πουλά τη βενζίνη 2,25 ευρώ το λίτρο, στη Σχοινούσα προς 2,19 ευρώ και στην Πάτμο προς 2,179 ευρώ!

Στα ύψη είναι οι τιμές και σε άλλες περιοχές της χώρας, κυρίως ορεινές, όπως στο Λιδορίκι Φωκίδας, όπου πωλείται προς 1,99 ευρώ, στην Καρδίτσα (1,978 ευρώ) και στο Νεοχωράκι Καρδίτσας (1,958 ευρώ). Στην Αττική, η τιμή της αμόλυβδης ξεκινά από τα 1,644 ευρώ στην περιοχή της Αργυρούπολης και φτάνει στα 1,949 ευρώ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, αλλά και στις Αχαρνές.

Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη, οι τιμές ξεκινούν από 1,643 ευρώ στην Επανομή και φτάνουν στα 1,949 ευρώ το λίτρο σε πρατήριο στο κέντρο της συμπρωτεύουσας. Στα ύψη βρίσκονται και οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης, με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται στα 1,228 ευρώ το λίτρο, ενώ σε αρκετές περιοχές προσεγγίζει ακόμα και τα 1,30 ευρώ. Υπενθυμίζεται πως η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης ξεκίνησε στις 15 Οκτωβρίου 2021, προς 1,16 ευρώ το λίτρο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This