Εκτός νέων αντικειμενικών αξιών… Ψυχικό και Τουρκοβούνια!

Χαμηλότερους φόρους εξακολουθούν να πληρώνουν περιοχές-φιλέτα ανά την επικράτεια

Must Read

Μέσα στις ερχόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία χάραξης του νέου ΕΝΦΙΑ, μετά την εφαρμογή των αναθεωρημένων αντικειμενικών αξιών. Πλέον, 13.808 περιοχές διαθέτουν τιμή ζώνης, αντιπροσωπεύοντας το 98% του πληθυσμού, από 85% που ήταν μέχρι πριν από τη μεταρρύθμιση.

Ωστόσο, εκτός του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού παραμένουν πάνω από 2.000 περιοχές της χώρας, οι οποίες συνεχίζουν να πληρώνουν ελάχιστους φόρους σε σχέση με την πραγματική τους αξία, όπως είναι ο ΕΝΦΙΑ, οι μεταβιβάσεις ακινήτων και οι υπόλοιποι 20 φόροι που επηρεάζονται από τις τιμές ζώνης.

Το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να αρχίσει άμεσα τη χάραξη και των τελευταίων ζωνών, ώστε το επόμενο έτος να έχει ενταχθεί στο σύστημα των αντικειμενικών αξιών το 100% των περιοχών της χώρας, προκειμένου από το 2023 να υπάρχει πλήρης εικόνα για τον φόρο επί των ακινήτων και ενδεχομένως να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη μεταφορά είσπραξης ΕΝΦΙΑ από τους δήμους, όπως σχεδιάζεται εδώ και χρόνια, αντικαθιστώντας τις κρατικές επιχορηγήσεις προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σημειώνεται πως έως τις αρχές του 2022 υπήρχαν δεκάδες περιοχές που βρίσκονταν εκτός αντικειμενικού συστήματος ακόμα και στην Αττική. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός του συστήματος βρίσκονταν τα Τουρκοβούνια, το Ψυχικό, η περιοχή του Σισμανογλείου, ο Παράδεισος Αμαρουσίου, το Πολύδροσο Χαλανδρίου-Αμαρουσίου, η περιοχή Μπαλάνα στον Γέρακα και κομμάτι της Νέας Μάκρης, ενώ φαίνεται πως υπάρχουν πολλές ακόμα περιοχές-φιλέτα ανά την επικράτεια, που συνεχίζουν να πληρώνουν χαμηλότερους φόρους απ αυτούς που τους αναλογούν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This