Νέο άλμα στο δεκαετές ομόλογο, προκαλεί συναγερμό: Τι φοβούνται οι αγορές για την Ελλάδα;

Τα Ευχολόγια της κυβερνήσεις και η «άσχημη» πραγματικότητα

Must Read

Εκτός ελέγχου αρχίζει να τίθεται το κόστος δανεισμού για την Ελλάδα, σε μία εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή. Πριν από λίγο η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου ανήλθε στο 2,55%, με το spread να ανεβαίνει κατά 27 μονάδες βάσης!

Όλα αυτά, την ώρα που η Ελλάδα παραμένει η πλέον χρεωμένη χώρα όχι μόνο στην ευρωζώνη, αλλά στο παγκόσμιο στερέωμα. Η εξέλιξη αυτή τινάζει στον αέρα τον σχεδιασμό του οικονομικού επιτελείου και εάν η κατάσταση δεν αποκλιμακωθεί άμεσα – πράγμα που δυστυχώς δεν φαίνεται – οι συνέπειες για την ελληνική οικονομία θα είναι τεράστιες.

Είμαστε μία ανάσα από την στιγμή που η κρίση χρέους θα μετατραπεί σε κρίση δανεισμού, επιστρέφοντας στις μαύρες ημέρες του 2010.

Το ερώτημα είναι εάν η κυβέρνηση έχει πραγματικά καταλάβει τις κρίσιμες στιγμές που διανύουμε. Όχι το οικονομικό επιτελείο, αλλά το μέγαρο Μαξίμου. Διότι, τόσο ο προϋπολογισμός του 2022 όσο και οι σποραδικές δηλώσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού ανάπτυξης, δείχνουν ότι βρίσκονται σε ένα παράλληλο σύμπαν.

Η εικόνα του 10 έτους ομολόγου πριν από λίγο

Ελπίζουμε να μην επιβεβαιωθούν οι δυσοίωνες προβλέψεις. Η τακτική όμως της κυβέρνησης να διαχειρίζεται με επικοινωνιακούς όρους κρίσιμα χρηματοοικονομικά θέματα, αποδεικνύεται καταστροφική. Όταν το κόστος δανεισμού είχε κατρακυλήσει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πανηγύριζε μιλώντας για κυβερνητική επιτυχία. Αποκρύπτοντας φυσικά ότι αυτό οφειλόταν στην πολιτική Λαγκάρντ για την αντιμετώπιση της πανδημίας για την στήριξη των κυβερνήσεων, λόγω των περιοριστικών μέτρων που είχαν αναγκαστεί να λάβουν.

Τώρα που το κόστος δανεισμού εκτινάσσεται, τι θα πει ο πρωθυπουργός; Μάλλον δεν θα μιλήσει. Διότι, όλα τα καλά που συμβαίνουν οφείλονται στην κυβέρνηση, ενώ όλα τα δεινά που μαστίζουν τους Έλληνες, οφείλονται στην παγκόσμια κρίση, την κλιματική αλλαγή, την κακή αστρολογική συγκυρία κλπ…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This