ΕΦΚΑ: Έβαλαν πιστοποιημένους ιδιώτες, αλλά πάλι δίνουν τις συντάξεις με το… σταγονόμετρο!

Ύστερα από έναν χρόνο, οι πρώτες 500 αναμένονται στα τέλη Φεβρουαρίου

Must Read

Στα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να εκδοθούν οι πρώτες 500 συντάξεις μέσω των ιδιωτών δικηγόρων και λογιστών, έναν χρόνο μετά την εξαγγελία του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, η οποία υποτίθεται ότι θα έλυνε το πρόβλημα των χιλιάδων εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης που λιμνάζουν για χρόνια.

Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, οι πιστοποιημένοι λογιστές και δικηγόροι που εντάχθηκαν στη διαδικασία απονομής συντάξεων ανέρχονται πλέον στους 458, καθώς από την εξέταση που πραγματοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου προέκυψαν επιπλέον 125 επιτυχόντες. Οι πιστοποιημένοι επιλέγονται από τους ασφαλισμένους που υποβάλλουν πρώτη φορά ηλεκτρονικά αίτηση συνταξιοδότησης στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ.

Σε αυτή τη φάση γίνονται συνταξιοδοτικές αιτήσεις ασφαλισμένων μόνο του τ. ΙΚΑ, τ. ΟΑΕΕ και τ. ΟΓΑ, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα πρόκειται να υλοποιηθεί η ένταξη και άλλων κατηγοριών συντάξεων.

Υπενθυμίζεται ότι στον ασφαλισμένο κατά την ηλεκτρονική υποβολή του αιτήματος συνταξιοδότησης εμφανίζονται οι διαθέσιμοι πιστοποιημένοι επαγγελματίες. Στη συνέχεια ο ασφαλισμένος επιλέγει τον πιστοποιημένο που επιθυμεί, ορίζει την ημερομηνία και ώρα του ραντεβού, ενώ στη συνέχεια λαμβάνει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την επιβεβαίωση της ανάθεσης και του ραντεβού προκειμένου να προσκομίσει τα σχετικά δικαιολογητικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This