Οι έμποροι ζητούν ρύθμιση για το σύνολο των χρεών

Ζητούν να μπουν στις 120 δόσεις διαχρονικές οφειλές στα Ταμεία

Must Read

Με επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητά «να ικανοποιηθεί το πάγιο αίτημα του εμπορικού κόσμου, για να δοθεί μια τελευταία ευκαιρία ενιαίας ρύθμισης 120 δόσεων, που θα αφορά το σύνολο των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, είτε αυτά δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο των Μνημονίων είτε κατά τη διάρκεια της πανδημίας». Επίσης, κρίνεται απαραίτητο να εναρμονιστεί το καθεστώς της πάγιας ρύθμισης των 12 δόσεων των ασφαλιστικών υποχρεώσεων με αυτό που ισχύει για τη ρύθμιση των φορολογικών οφειλών, που είναι 24-48 δόσεις. Οπως επισημαίνουν, «ο μεγαλύτερος όγκος των οφειλών αφορά παλαιότερα χρέη, αποτέλεσμα της δεκαετούς οικονομικής κρίσης. Η ρύθμιση των 36-72 δόσεων (η προθεσμία της οποίας λήγει στις 26 Φεβρουαρίου και έως σήμερα έχει ελάχιστη συμμετοχή) αναφέρεται αποκλειστικά στα κορονοχρέη, που λόγω των μέτρων στήριξης που πήρε η κυβέρνηση είναι ελάχιστα σε σχέση με τις συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες μνημονιακές οφειλές».

Οι προτάσεις του ΕΣΑ στοχεύουν να δώσουν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τη δυνατότητα αποπληρωμής όλων των οφειλών τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε βάθος χρόνου, σημειώνουν οι έμποροι, προσθέτοντας ότι, σε αντίθετη περίπτωση, μεγάλο μέρος των οφειλών θα παραμείνει ανείσπρακτο, γιατί πολλές επιχειρήσεις με συσσωρευμένα προ πανδημίας χρέη δεν αντέχουν να αποπληρώνουν ταυτόχρονα τις τρέχουσες υποχρεώσεις και τις μεγάλες μηνιαίες καταβολές που αντιστοιχούν στις ρυθμίσεις των 12 δόσεων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This