Ο πόλεμος έφερε ιλιγγιώδεις αυξήσεις στα αγροτικά προϊόντα!

«Φωτιά» έχουν πάρει οι τιμές σε σιτάρι, ρύζι και καλαμπόκι

Must Read

Μεγάλες αυξήσεις παρουσιάζουν σημαντικά αγροτικά προϊόντα μετά την κρίση που ξεκίνησε πριν μερικές ημέρες στην Ουκρανία, και τώρα βιώνει μία εμπόλεμη και δύσκολη κατάσταση.

Οι τιμές σε δημητριακά, σιτάρι, καλαμπόκι έχουν πάρει την ανιούσα σε μία περίεργη και πρωτόγνωρη συγκυρία με παράλληλη εκτίναξη και των τιμών της ενέργειας.

Η κρίση στην Ευρώπη δεν φαίνεται να είναι μόνο ενεργειακή. Το ζήτημα της τιμής του πετρελαίου, φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού που εδώ και μήνες είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων, φαίνεται πως δεν είναι το μόνο. Οι αυξήσεις στα αγροτικά προϊόντα οδηγούν στην πλήρη φτωχοποίηση τις ήδη φτωχές χώρες. Οι ευάλωτοι κινδυνεύουν με υποσιτισμό.

Ρωσία και Ουκρανία είναι οι μεγαλύτεροι παραγωγοί σιτηρών σε Ευρώπη και Ασία. Μεταξύ των προϊόντων που παράγουν και τους καθιστούν μεταξύ των μεγαλύτερων παραγωγών στον κόσμο, είναι τα δημητριακά, σιτάρι, καλαμπόκι και κριθάρι καθώς και τα φυτικά έλαια.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Bloomberg:

  • Η τιμή στο σιτάρι έχει ξεπεράσει τα 252 ευρώ ανά τόνο και πλησιάζει τα υψηλότερα επίπεδα δεκαετίας στα 285 ευρώ. Αυξήθηκε από πέρυσι περισσότερο από 30,64%
  • Η τιμή στο καλαμπόκι έχει αυξηθεί 28% από πέρυσι στα 224 ευρώ ανά τόνο. Η υψηλότερη τιμή δεκαετίας είναι στα 267 ευρώ ο τόνος
  • Η τιμή στη σόγια έχει αυξηθεί 23,32% τον τελευταίο χρόνο. Έχει φθάσει στα 512,79 ευρώ ο τόνος. Η υψηλότερη τιμή δεκαετίας είναι στα 531 ευρώ ο τόνος
  • Η τιμή στο ρύζι (ακατέργαστο), έχει αυξηθεί 23,80% τον τελευταίο χρόνο κι έχει φθάσει στα 257,51 ευρώ ο τόνος

Διαβάστε ακόμα:

«Τρελή κούρσα» ανόδου για πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ηλεκτρικό

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This