Η Κύπρος ψαλιδίζει τον φόρο στην ενέργεια και εκθέτει την ελληνική κυβέρνηση

Ανακοινώθηκε μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, ώστε να αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός

Must Read

Εκθέτει -ακόμη μια φορά- την ελληνική κυβέρνηση η επιλογή και της Κύπρου να μειώσει φορολογικούς συντελεστές σε καύσιμα και ενέργεια, που ακολουθεί την πεπατημένη αρκετών χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Την ίδια στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να προσπαθεί να πείσει τους πάντες ότι η μείωση του φόρου σε καύσιμα και ενέργεια δεν θα έχει ιδιαίτερα οφέλη, αναγκάζοντας υποστηρικτές της να φτάσουν μέχρις του σημείου γελοιότητας να διατυπώνουν τον ισχυρισμό ότι οι… φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητα, στην Κύπρο, μετά το τέλος του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου ανακοινώθηκε μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, ώστε να αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός και να στηριχθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Πετρίδης ανακοίνωσε πως το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε τη μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα στα μέγιστα δυνατά επίπεδα τα οποία επιτρέπονται από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, καθώς και παράταση των περιόδων εφαρμογής των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ κατά 5% και 9% στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Με αυτόν τον τρόπο, όπως είπε, η Κύπρος καθίσταται η χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τους χαμηλότερους συντελεστές σε φόρο κατανάλωσης και το μέγιστο επίπεδο το οποίο επιτρέπεται από το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός, το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή, με τη μορφή του κατεπείγοντος για άμεση ψήφιση, κατατέθηκε ήδη από χθες στη Βουλή της Κύπρου. «Εχουμε αποδείξει ως κυβέρνηση ότι παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις, και στο πλαίσιο του δυνατού, και πάντα θα αναπροσαρμόζουμε τις πολιτικές μας ούτως ώστε να βοηθηθούν και η κοινωνία, αλλά και η οικονομία» κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.

Μένει να δούμε εάν κάποια στιγμή οι κυβερνώντες στη χώρα μας αντιληφθούν ότι η εμμονή τους στον συγκεντρωτισμό του «επιτελικού κράτους» και η διαχείριση της κρίσης με συνταγές «επιδοτήσεων» και «επιδομάτων» είναι αδιέξοδη και προχωρήσουν σε ελάφρυνση των φόρων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This