Νέο άλμα για το πετρέλαιο: Στα 115 δολάρια το Brent!

Στο 7,2% ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο

Must Read

Νέο ράλι καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, με το βαρέλι Brent μέχρι αυτή τη στιγμή να διαμορφώνεται στα 114,68 δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 3,47%, ενώ η τιμή του πετρελαίου WTI (αργό) σημειώνει άνοδο κατά 3,1% και υπερβαίνει τα 112 δολάρια ανά βαρέλι.

Η σημερινή αύξηση έρχεται σε συνέχεια της χθεσινής βουτιάς, η οποία ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων σχεδόν δύο ετών για το Brent (-13%) και των τελευταίων τριών μηνών για το αργό (12,5%).

Η τιμή του πετρελαίου έπεσε χτες κατά 12%, ωστόσο ανέβηκε ξανά σήμερα μετά τις δηλώσεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που περιόρισαν τις ελπίδες για μια αύξηση της παραγωγής από τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ). Στις 10:40 ώρα Ελλάδας, το βαρέλι του μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας είχε φτάσει ακόμα και στα 116,80 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό (WTI) ενισχύεται κατά 3,74% στα 112,67 δολάρια, ύστερα από σημαντική πτώση χθες.

Κύρια πηγή αβεβαιότητας αποτελεί το πώς η αγορά θα καταφέρει να καλύψει το κενό της ρωσικής παραγωγής, μετά την απόφαση των ΗΠΑ και του Καναδά να επιβάλουν κυρώσεις εις βάρος των ρωσικών ενεργειακών προϊόντων. Μάλιστα, η Ρωσία αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο εξαγωγέα πετρελαίου παγκοσμίως, παράγοντας 7,5 εκατ. Βαρέλια ημερησίως.

Στο 7,2% ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο

Στα υψηλά των τελευταίων 16 ετών εκτοξεύθηκε για τον Φεβρουάριο ο δείκτης τιμών καταναλωτή και διαμορφώθηκε στο 7,2%! Ο πληθωρισμός ανέβηκε μία ολόκληρη ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με τον Ιανουάριο, ενώ πάνω από 1% είναι η αύξηση από τον Ιανουάριο του 2022.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις που φέρνει ο πληθωρισμός εντοπίζονται στο φυσικό αέριο με 78,5%, στο ηλεκτρικό ρεύμα με 71,4% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, το πετρέλαιο θέρμανσης με 41%, στα καύσιμα με 23,2%, στα λαχανικά με 15,2% και στο Αρνί και το κατσίκι με 14,4%.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This