Επιστρεπτέα προκαταβολή: Χωρίς ψαλίδι η μπίλια «έκατσε» στις 96 δόσεις

Τι αλλάζει ξανά

Must Read

Ευγνωμοσύνη στο τέλος θα πρέπει να… χρωστούν οι επιχειρηματίες στο οικονομικό επιτελείο, καθώς με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη πριν έναν χρόνο επιβλήθηκαν βίαια lockdown, και αναγκάστηκαν να βάλουν ουσιαστικά λουκέτο στα καταστήματά τους, χωρίς να είναι με δική τους απόφαση.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η κυβέρνηση έδωσε επιστρεπτέες προκαταβολές -λογικό αφού κάπως έπρεπε να επιβιώσουν και οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων!- τις οποίες όμως ζητά πίσω! Απίστευτο, αν αναλογιστεί κανείς ότι έμειναν οι άνθρωποι χωρίς εργασία και ήταν εύλογο να αποζημιωθούν από το κράτος! Αυτά τα χρήματα όμως τώρα καλούνται να επιστραφούν!

Τι πρέπει να γνωρίζουν 700.000 επαγγελματίες 

  • δίμηνη νέα παράταση για την εφάπαξ εξόφληση των ποσών με έκπτωση 15%
  • αύξηση του αριθμού των άτοκων δόσεων από 60 σε 96
  • η προθεσμία έληγε κανονικά στις 31 Μαρτίου 2022
  • αναμένεται να παραταθεί έως το τέλος Μαΐου 2022
  • αποπληρωμή σε 96 άτοκες μηνιαίες δόσεις, δηλαδή σε 8 χρόνια

Για παράδειγμα, μια επιχείρηση που έλαβε επιστρεπτέα προκαταβολή 100.000 ευρώ και θα πρέπει να επιστρέψει το 50%, δηλαδή το ποσό των 50.000, θα πληρώνει κάθε μήνα για 8 χρόνια 520 ευρώ, ενώ με τις 60 δόσεις θα έπρεπε να καταβάλλει 834 ευρώ κάθε μήνα. Συνεπώς θα έχει μηνιαία ρευστότητα ύψους 314 ευρώ. Για επιστροφή ποσού 100.000 ευρώ η μηναία δόση μειώνεται κατά 624 ευρώ αφού διαμορφώνεται στα 1.042 ευρώ από 1.666 ευρώ που ήταν με τις60 άτοκες δόσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This