Μόνο 137 ρύθμισαν χρέη με τον εξωδικαστικό

Must Read

Ομολογία αποτυχίας του πολυδιαφημισμένου εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών αποτελεί η δημοσίευση της 6ης Εκθεσης Προόδου που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, 137 δανειολήπτες έχουν λάβει πρόταση για να ρυθμίσουν επιτυχώς τα χρέη τους, εφόσον την αποδεχτούν.

Μάλιστα, το οικονομικό επιτελείο, για να πείσει για την «επιτυχία» του εξωδικαστικού, έδωσε στη δημοσιότητα παραδείγματα προτάσεων ρυθμίσεων που έχουν σταλεί στους οφειλέτες προς αποδοχή:

  • Τριμελής οικογένεια από την Αττική, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα ύψους 16.400 ευρώ και περιουσία ύψους 91.700 ευρώ, κατείχε ενήμερο στεγαστικό δάνειο με εμπράγματη εξασφάλιση, ποσού οφειλής ύψους 124.500 ευρώ. Με τη λύση ρύθμισης που προτάθηκε, θα κληθεί να αποπληρώσει υπολειπόμενο δάνειο ύψους 76.100 ευρώ, με δόση δανείου 213 ευρώ, η οποία θα αυξάνεται σταδιακά και θα ανέλθει στα 324 ευρώ, και υπολειπόμενη διάρκεια αποπληρωμής τους 420 μήνες. Τελικά, θα διαγραφούν τα 48.400 ευρώ ή το 38,8% του δανείου.
  • Τριμελής οικογένεια από την Αττική, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα ύψους 16.500 ευρώ και περιουσία ύψους 80.400 ευρώ, κατείχε ληξιπρόθεσμο στεγαστικό δάνειο με εξασφάλιση, ύψους 104.700 ευρώ. Με τη λύση ρύθμισης που προτάθηκε, θα κληθεί να αποπληρώσει δάνειο ύψους 59.600 ευρώ, με δόση δανείου 166 ευρώ, η οποία θα αυξάνεται σταδιακά στα 253 ευρώ, σε 420 δόσεις. Τελικά, θα διαγραφεί το 43% του δανείου, δηλαδή τα 45.100 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This