ΕΝΦΙΑ 2022: Τα ραβασάκια καταφτάνουν αυτή την εβδομάδα!

Αναλυτικά όσα πρέπει να ξέρουν οι φορολογούμενοι

Must Read

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς απομένουν λίγα 24ωρα μέχρι να καταφτάσουν τα εκκαθαριστικά του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων.

Η ανάρτηση των νέων εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ 2022 ξεκινά εντός Απριλίου, ίσως και μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας. H ΑΑΔΕ εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία το σύστημα αναμένεται να κλείσει για την πραγματοποίηση εργασιών την ερχόμενη Πέμπτη 7 Απριλίου. Αυτό που πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων μέχρι και την Πέμπτη είναι να ελέγξουν το ηλεκτρονικό έντυπο Ε9 προκειμένου να αποφύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις στα εκκαθαριστικά που θα τους κοστίσουν.

Προσοχή! Μέχρι τις 11.00 το πρωί της Πέμπτης θα μπορούν να προχωρήσουν σε όποιες διορθώσεις κρίνουν απαραίτητες για να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ που τους αναλογεί και χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν το πρόστιμο των 100 ευρώ. Στην περίπτωση που από τη διόρθωση των στοιχείων των ακινήτων που έχουν δηλωθεί στο Ε9 προκύπτει καταβολή επιπλέον ΕΝΦΙΑ, τότε ο ιδιοκτήτης θα κληθεί να καταβάλει τον φόρο αυτό προσαυξημένο με τόκους υπολογιζόμενους με ποσοστό 0,73% για κάθε μήνα που παρήλθε από την ημέρα ηλεκτρονικής έκδοσης του πρώτου αρχικού εκκαθαριστικού σημειώματος ΕΝΦΙΑ μέχρι την ημέρα υποβολής της τροποποιητικής δήλωσης.

Θα πληρωθεί σε 10 ισόποσες μηνιαίες δόσεις

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση έως το τέλος Μαΐου 2022 και την τελευταία στο τέλος Φεβρουαρίου 2023.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This