Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ακρίβεια, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Ζητάει άμεσες παρεμβάσεις από την κυβέρνηση

Must Read

Πολύ δύσκολες μέρες να έρχονται, λόγω της ακρίβειας, «βλέπει» το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ1 ο πρόεδρός του Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Η πίεση στα νοικοκυριά τις επόμενες βδομάδες αναμένεται ασφυκτική και γι’ αυτό τον λόγο είναι αναγκαίες άμεσες παρεμβάσεις από την κυβέρνηση. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου εκτίμησε ότι το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού θα εμφανίσει αύξηση περίπου 20%, ενώ οι αγορές των καταναλωτών την εορταστική περίοδο είναι συγκρατημένες.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε το εισόδημα των νοικοκυριών εξαντλείται στις αγορές στα σούπερ μάρκετ και στους λογαριασμούς ενέργειας, οπότε και δεν περισσεύουν χρήματα για άλλες αγορές. Μάλιστα η μείωση τζίρου στην ένδυση και την υπόδηση έχει φτάσει 50%.

Επεσήμανε ότι πηγή όλων των ανατιμήσεων είναι η ενεργειακή κρίση, εκτιμώντας πως θα μας συνοδεύει και το 2023! Τόνισε ότι «η Ευρώπη δεν μπορεί να παραμείνει απαθής» και κάλεσε την κυβέρνηση να ενισχύσει τη στήριξη απέναντι στις υπέρογκες αυξήσεις στην ενέργεια.

Προτάσεις του Επιμελητηρίου είναι η μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, μείωση του ΕΦΚ και του ΦΠΑ στα καύσιμα, καθώς και αύξηση των δόσεων αποπληρωμής των οφειλών από 72 σε 120.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This