Κατώτατος μισθός: Η κυβέρνηση «πετάει» έξω ανέργους και μερικώς απασχολούμενους

Πανηγυρίζουν για τους μισθούς πείνας - Είναι χαμηλότεροι κατά 38 ευρώ από το 2012 που έγιναν οι περικοπές!

Must Read

Μία ωραιοποιημένη εικόνα εντυπώσεων και υπερβολής άνευ ουσιαστικού λόγου, με κατακλείδα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρνει καινοτόμες και σπουδαίες λύσεις ενώ μοιράζει και πολλά… λεφτά στους εργαζομένους, προσπαθεί να περάσει το επιτελείο του πρωθυπουργού, που ουσιαστικά ούτε λίγο ούτε πολύ παρουσιάζει ως κατορθώματα τις αποφάσεις που αφορούν στον κατώτατο μισθό!

Αυτό όμως που δεν παραδέχτηκε κανείς είναι ότι, η κυβέρνηση δεν υπολόγισε τους πραγματικά οικονομικά αδύναμους…

Επιλεκτικές… αυξήσεις!

Οι αυξήσεις αφορούν σε περίπου 650.000 αμειβόμενους με τα βασικό-εισαγωγικό μισθό. Ωστόσο άλλες σχεδόν 700.000 εργαζόμενοι με μερική απασχόληση ή διαλείπουσα εργασία θα λάβουν μέση μεικτή αύξηση 25 ευρώ! Παράλληλα, το επίδομα ανεργίας θα διαμορφωθεί μόλις στα 438 ευρώ, ενώ η καταβολή του αφορά μόνο στο 15% των εγγεγραμμένων ανέργων! Άρα κυρίως αποκλείονται οι μακροχρόνια άνεργοι κάτι που ουσιαστικά αποτελεί τραγική ειρωνεία, καθώς αυτό το μέτρο ήρθε για να ενισχύσει όσους το έχουν ανάγκη.

Άλλα νούμερα εμφανίζουν, άλλοι αριθμοί ισχύουν!

Για να μην υπάρχουν εντυπωσιασμοί χωρίς αντίκρυσμα, πρέπει να επισημανθεί ότι τα καθαρά χρήματα που λαμβάνει ο εργαζόμενος που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό, ανέρχονται λίγο πάνω, λίγο κάτω, σε 600 ευρώ, αναλόγως των εισφορών που υπάρχουν. Σε καμία περίπτωση ο κατώτατος μισθός δεν αγγίζει τα 713 ευρώ καθαρά! Μάλιστα, μετά και την αύξηση που αποφασίστηκε, είναι μικρότερος από αυτόν που ήταν το 2012, καθώς τότε ανερχόταν στα 751 ευρώ!

Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ, ο καθαρός κατώτατος μισθός τον Ιανουάριο του 2022 είχε χάσει σε αγοραστική δύναμη πάνω από 14% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2021, παρά την αύξηση 2% που δόθηκε στην αρχή του χρόνου φέτος! Ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, παρέμεινε παγωμένος ολόκληρη την πρώτη διετία της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς η προεκλογική δέσμευσή του ήταν για αυξήσεις διπλάσιες του ρυθμού ανάπτυξης!

Διαβάστε ακόμα:

ΣΚΑΪ κατά πολιτών για την αύξηση στον κατώτατο μισθό: «Μη μιζεριάζουμε, τα 50 ευρώ δεν είναι λίγα»!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This