Ο… μαρτυριάρης Σκυλακάκης

Η «ακμάζουσα ελληνική οικονομία» που έλεγε περιχαρής ο Πρωθυπουργός στις ΗΠΑ, τελικά δεν είναι και τόσο ακμάζουσα

Must Read

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θοδωρής Σκυλακάκης εξέθεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ενώπιον του Τζο Μπάιντεν μίλησε για «ακμάζουσα ελληνική οικονομία», καθώς τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Βέβαια οι πολίτες το βλέπουν στην καθημερινότητά τους το πόσο «ακμάζουσα» είναι η οικονομία μας, αλλά μέχρι τώρα όλοι οι κυβερνητικοί φωνασκούσαν και τους έβγαζαν ουσιαστικά ψεύτες και υπερβολικούς.

Δια στόματος κ.Σκυλακάκη λοιπόν:

«Η εισήγηση της Κομισιόν έβαλε μια εξαίρεση στις χώρες με υψηλό χρέος και ονόμασε και εμάς και την Ιταλία. Υπάρχει ο κόφτης δαπανών (σ.σ. τον έβαλε η Κομισιόν για τη ρήτρα διαφυγής, ώστε τα κράτη-μέλη να εφαρμόζουν μόνιμα μέτρα με μικρό δημοσιονομικό κόστος) … άνεση δεν θα έλεγα ότι μας δίνει, μας δίνει κάποια πρόσθετη διαπραγματευτική δυνατότητα για το 2023, αλλά να έχουμε υπόψη μας ότι μια οικονομία όταν δανείζεται στις αγορές και η Ελλάδα θα συνεχίσει να δανείζεται στο προβλεπτό μέλλον πρέπει να κοιτά όχι μόνο τη ρήτρα ελευθερίας, αλλά και τη ρήτρα των αγορών … Δεν βάλαμε λιτότητα το 2023, βάλαμε ένα χαμηλό πρωτογενές πλεόνασμα, γύρω στο 1,1% … Αν η οικονομία πάει καλύτερα αυτό θα επιτευχθεί πιο εύκολα. Αλλά δεν έχουμε πετύχει ακόμα την επενδυτική βαθμίδα, είναι μέσα στο 2023 που πρέπει να την πετύχουμε … Η χώρα περπατάει σε ένα στέρεο, αλλά πολύ λεπτό μονοπάτι».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This