Στα μέσα της εβδομάδας οι ανακοινώσεις για τα καύσιμα – Περισσότεροι οι δικαιούχοι

Must Read

Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος αναμένονται οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την νέα παρέμβαση στα καύσιμα, που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου και έχει διάρκεια τρεις μήνες, δηλαδή έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες επιβεβαιώνονται και κυβερνητικούς αξιωματούχους, το μέτρο θα είναι ενισχυμένο σε σχέση με την προηγούμενη παρέμβαση, τόσο σε ότι αφορά στον αριθμό των δικαιούχων, αλλά και στα ποσά που θα λάβουν.

Το περιεχόμενο των μέτρων έχει «κλειδώσει» και απομένουν οι λεπτομέρειες, όπως το ύψος της επιδότησης και τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων.

Αναλυτικά το νέο πακέτο:

  • Θα έχει διάρκεια τρεις μήνες και θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.
  • Για το diesel κίνησης η επιδότηση θα συνεχίσει να δίνεται στην αντλία και πιθανότατα θα είναι υψηλότερη από αυτή που ισχύει σήμερα.
  • Για την βενζίνη θα συνεχιστεί το σύστημα του fuel pass. Το ποσό της επιδότησης θα είναι υψηλότερο σε σχέση με το προηγούμενο.
  • Το μέτρο του fuel pass θα αφορά περισσότερους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα έως και 45.000 ευρώ (καθαρό μετά την αφαίρεση των φόρων).

Μικρή αποκλιμάκωση στο πετρέλαιο

Την ίδια στιγμή, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, οι τιμές του «μαύρου χρυσού» υποχώρησαν σημαντικά και από τα 124 ευρώ που ήταν την Τετάρτη, διαμορφώθηκαν λίγο πάνω από τα 113 δολάρια το βαρέλι. Το ευρώ έναντι του δολαρίου υποχώρησε ελαφρά στην περιοχή του 1,05.

Τέλος με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξη, η μέση τιμή στην χώρα, της αμόλυβδης βενζίνης διαμορφώθηκε την περασμένη Πέμπτη στα 2,430 ευρώ το λίτρο και το diesel κίνησης στα 2,078 ευρώ το λίτρο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This