«Ψήνεται» νέα… προεκλογική «επιταγή ακρίβειας»;

Ακόμα και σε βασικά είδη ανάγκης σκέφτεται η κυβέρνηση να μοιράσει έκτακτο βοήθημα εντός του καλοκαιριού

Must Read

Μια νέα «επιταγή ακρίβειας» σε ευάλωτα νοικοκυριά σχεδιάζει να ανακοινώσει η κυβέρνηση εντός του καλοκαιριού, υπό το βάρος των δημοσκοπήσεων και της κοινωνικής οργής για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που «ροκανίζει» καθημερινά το εισόδημα των πολιτών.

Δεν θα πρέπει να θεωρείται κάτι διαφορετικό από έναν μάλλον προεκλογικό «μποναμά», αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που διακινούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα περί πρόωρων εκλογών στις αρχές του φθινοπώρου, με την επανάληψη της έκτακτης ενίσχυσης των 200 ευρώ που είχε διανεμηθεί και το περασμένο Πάσχα σε περισσότερους από 670.000 πολίτες.

Τη διανομή ενός έκτακτου βοηθήματος εντός του καλοκαιριού για την αντιμετώπιση των τεράστιων αυξήσεων ακόμα και σε βασικά είδη ανάγκης είχε αφήσει ανοιχτό και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, υπό την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλιστεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος.

Υπενθυμίζεται ότι «επιταγή ακρίβειας» είχε χορηγηθεί το Πάσχα σε ευάλωτα νοικοκυριά. Το ποσό της επιταγής ήταν στα 200 ευρώ και οι δικαιούχοι ήταν χαμηλοσυνταξιούχοι, ΑμεΑ, δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων, αλλά και οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, οι οποίοι είχαν λάβει διπλάσιο ποσό. Επίσης, είχε δοθεί μιάμιση επιπλέον μηνιαία δόση του Οικογενειακού Επιδόματος τον Απρίλιο. Συγκεκριμένα, το ποσό της ενίσχυσης ήταν σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί.

Για την υλοποίηση μιας τέτοιας παρέμβασης, όμως, θα πρέπει να εξευρεθεί ένας πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος, που σύμφωνα με πληροφορίες απαιτεί κονδύλια σχεδόν 200.000.000-300.000.000 ευρώ από τον Προϋπολογισμό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This