Ηλεκτρικές συσκευές: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις επιδότησης

Must Read

Άνοιξε το μεσημέρι η ηλεκτρονική πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr, με τους ενδιαφερόμενους που το ΑΦΜ τους λήγει σε 1 και 2 να είναι οι πρώτοι που μπορούν να κάνουν αίτηση επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών, με τους υπόλοιπους να παίρνουν σειρά τις επόμενες ημέρες.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα ανακύκλωσης και αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» θα ανοίγει σταδιακά για τους δικαιούχους, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους, ως ακολούθως:

  • 21/6 : ΑΦΜ που λήγουν σε 1, 2
  • 22/6 : ΑΦΜ που λήγουν σε 1, 2, 3, 4
  • 23/6 : ΑΦΜ που λήγουν σε 1, 2, 3, 4, 5, 6
  • 24/6 : ΑΦΜ που λήγουν σε 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
  • 25/6 : ΑΦΜ που λήγουν σε 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 0

Το εν λόγω πρόγραμμα επιδοτεί ιδιώτες/νοικοκυριά για την αντικατάσταση συγκεκριμένων κατηγοριών ενεργοβόρων οικιακών ηλεκτρικών συσκευών, με νέες, φιλικές προς το περιβάλλον και ενεργειακά πιο αποδοτικές και την παράλληλη ανακύκλωση των παλαιών ηλεκτρικών συσκευών που αντικαθίστανται.

Σημειώνεται πως το ποσό της επιδότησης είναι από 135 έως 700 ευρώ ανά συσκευή, ενώ δίνεται η ευκαιρία στα νοικοκυριά να μειώσουν την κατανάλωση έως 40% με την ανάλογη μείωση στο λογαριασμό τους να μπορεί να ξεπεράσει και τα 300 ευρώ ανά έτος. Η αίτηση χρειάζεται μόνο κωδικούς TaxisNet και δικαιούχοι είναι όλα τα νοικοκυριά, ανεξαρτήτου εισοδήματος, για κύριες και μη κύριες κατοικίες. Ευάλωτα νοικοκυριά, ΑΜΕΑ και πολύτεκνες οικογένειες μοριοδοτούνται επιπλέον, ενώ, όσοι δεν επιλεγούν λόγω χαμηλής μοριοδότησης θα μείνουν επιλαχόντες, ώστε αν υπάρξει αύξηση του προϋπολογισμού να επιλεγούν στη συνέχεια.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Τρίτη 5 Ιουλίου 2022, ενώ οι αγορές ηλεκτρικών συσκευών θα μπορούν να γίνουν έως τις 16 Σεπτεμβρίου. Οι ωφελούμενοι δεν θα λάβουν χρήματα στα χέρια τους, αλλά ψηφιακό κουπόνι, με τον κάθε ωφελούμενο να μπορεί να λάβει έως τρία κουπόνια, για αγορές κλιματιστικού, ψυγείου ή καταψύκτη. Στην ιστοσελίδα https://allazosyskevi.gov.gr βρίσκονται αναλυτικές πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This