«Φωτιά» στο κόστος των διακοπών έβαλε η τιμή της βενζίνης!

Πάνω από 20% ο πληθωρισμός των... διακοπών

Must Read

Μπορεί οι τσέπες των Ελλήνων να είναι άδειες, αλλά φέτος το καλοκαίρι στη χώρα μας όλα είναι στα ύψη! Οι τιμές ναύλων, καυσίμων αλλά και ξενοδοχείων δεν ανταποκρίνονται στα εισοδήματα των καταναλωτών…

«Τσούζουν» τα καλοκαιρινά κόστη!

Οι ανατιμήσεις προϊόντων και υπηρεσιών σχετικών με τις καλοκαιρινές αποδράσεις είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι αυξημένα 25,4% κατά μέσον όρο σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία. Οι τιμές των καταλυμάτων είναι υψηλότερες κατά 20%, η βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης κατά 33% και τα αεροπορικά εισιτήρια κατά 62,3%. Αν και παρατηρείται αποκλιμάκωση στις τιμές των καυσίμων τις τελευταίες ημέρες, το κόστος μετακίνησης με όχημα προς τον προορισμό των διακοπών έχει «εκτοξευθεί» σε σύγκριση με πέρσι. Συγκεκριμένα, με την τιμή της αμόλυβδης να βρίσκεται σταθερά πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο και συνυπολογίζοντας τα διόδια, η διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη στοιχίζει 268 ευρώ, όταν πέρσι το αντίστοιχο κόστος κυμαινόταν στα 162 ευρώ.

Η διαδρομή Θεσσαλονίκη – Πάτρα, ενώ πέρσι στοίχιζε περί τα 150 ευρώ, φέτος έχει ανέλθει στα 256 ευρώ! Το κύμα ακρίβειας έχει «χτυπήσει» την τσέπη των Ελλήνων και σε άλλους τομείς, όπως είναι τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ή η διαμονή σε ξενοδοχείο. Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για πολλά νησιά, κυρίως στις Κυκλάδες, έχουν ανατιμηθεί τρεις φορές μέσα στο 2022, με συνέπεια σε σύγκριση με πέρυσι να είναι ακριβότερα πάνω από 30%. Περίπου ένα βασικό μισθό θα πρέπει να πληρώσει μια τετραμελής οικογένεια για να ταξιδέψει σε ένα νησί!

Η διαμονή σε ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο δωμάτιο επίσης κοστίζει έως και κατά 30% ακριβότερα σε σχέση με πέρσι. Επιπλέον επιβάρυνση για όσους κάνουν διακοπές είναι και οι αυξήσεις στα είδη διατροφής, τα καταστήματα εστίασης, τον καφέ ακόμη στο χέρι αλλά και στο κόστος για τις ξαπλώστρες στις οργανωμένες παραλίες. Οι τιμές στην εστίαση έχουν αυξηθεί, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, κατά 4,6%.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This