«Φωτιά» το πετρέλαιο θέρμανσης: Εναλλακτικό τρόπο για να ζεσταθούν, ψάχνουν οι πολίτες

Έφτασε στα… 1,75 ευρώ το λίτρο!

Must Read

Στα ύψη η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης φέτος, με τους πρατηριούχους να εκτιμούν πως η τιμή εκκίνησης στις 15 Οκτωβρίου, ημέρα που ξεκινά παραδοσιακά η διάθεσή του, θα αγγίξει τα 1,75 ευρώ το λίτρο.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως, με βάση τις σημερινές τιμές, η τιμή διάθεσης θα ήταν στα 1,60-1,62 ευρώ το λίτρο, συνυπολογίζοντας και το έκτακτο επίδομα των 0,15 ευρώ/λίτρο επί της τιμής του πετρελαίου που έχει επιβάλει η κυβέρνηση από τον περασμένο Μάιο. Όπως επισημαίνουν, σε περίπτωση που το μέτρο της επιδότησης διακοπεί, τότε η τιμή εκκίνησης θα εκτοξευθεί στα 1,75-1,77 ευρώ το λίτρο, ενώ σε απομακρυσμένες περιοχές ενδέχεται να αγγίξει και τιμές… αμόλυβδης.

Το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται το σενάριο να ανακοινώσει αύξηση του επιδόματος θέρμανσης και διεύρυνση της περιμέτρου χορήγησής του, όπως προανήγγειλε χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Υπενθυμίζεται πως πέρυσι τα ποσά του επιδόματος θέρμανσης ξεκινούσαν από τα 100 ευρώ και έφταναν τα 750 ευρώ (αφορούσαν οικογένειες με πέντε παιδιά). Με βάση τις κυβερνητικές εξαγγελίες, το φετινό επίδομα θέρμανσης θα είναι πολύ υψηλότερο, χωρίς να διευκρινίζεται αν το εύρος των ποσών θα παραμείνει το ίδιο, αλλά οι δικαιούχοι θα πάρουν υψηλότερα ποσά σε σχέση με πέρυσι ή αν, π.χ., το ελάχιστο ποσό θα υπερβαίνει τα 100 ευρώ και το ανώτατο τα 750 ευρώ.

Επίσης, δεν αποκλείεται να υπάρξει διεύρυνση των δικαιούχων και μέσω της αύξησης των εισοδηματικών κριτηρίων. Το 2021 για να λάβει το επίδομα ένας άγαμος θα έπρεπε να έχει ετήσιο εισόδημα έως 14.000 ευρώ, ένα ζευγάρι 20.000 ευρώ, ενώ για οικογένειες με παιδιά το εισοδηματικό όριο είχε καθοριστεί σε:

  • 23.000 ευρώ για οικογένεια με ένα παιδί
  • 26.000 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά
  • 29.000 ευρώ για οικογένεια με τρία παιδιά

Πρέπει να σημειωθεί, όμως, ότι δεν έχει αλλάξει ο «κόφτης» για τα περιουσιακά όρια που έχουν καθοριστεί στα 180.000 ευρώ για τον άγαμο και τα 300.000 ευρώ για το ζευγάρι, παρά την αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This