Πρόγραμμα Κοινωνικής Στέγασης: Οι πολίτες δεν έχουν λεφτά για το ρεύμα τους, και η κυβέρνηση τούς υπόσχεται… χαμηλότοκα δάνεια!

Αναλυτική παρουσίαση στις 10:30 στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης από τους Κωστή Χατζηδάκη, Κώστα Σκρέκα, Νίκη Κεραμέως, Άκη Σκέρτσο και Σπύρο Πρωτοψάλτη

Must Read

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Βήμα της ΔΕΘ έδωσε πολλές υποσχέσεις και έταξε στον κόσμο επιδόματα για να ενισχύσει τα αδύναμα ελληνικά νοικοκυριά. Όμως οι πολίτες έχουν ανάγκη από ουσιαστικές λύσεις, όπως μείωση των φόρων και αυξήσεις μισθών, και όχι χαμηλότοκα δάνεια που δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει κανείς, και οι περιουσίες του φτωχού κόσμου θα «μοιραστούν» και πάλι στα… μεγάλα «κεφάλια»!

Σήμερα στις 10:30 στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης θα παρουσιαστεί αναλυτικά η Στρατηγική Κοινωνικής Στέγασης που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη ΔΕΘ. Η παρουσίαση θα γίνει από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, τον Υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο και τον Διοικητή της Δ.ΥΠ.Α (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης), Σπύρο Πρωτοψάλτη. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Το οικονομικό επιτελείο υπόσχεται ότι θα δώσει δάνεια μέχρι 150.000 ευρώ με 1% επιτόκιο για νέα στέγη σε 10.000 νέους ως 39 ετών. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, όλο το πρόγραμμα της κυβέρνησης που αφορά στη στέγη θα υλοποιηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2023. Το πρόγραμμα στέγασης ύψους 1,8 δις για νέους και ζευγάρια αφορά συνολικά σε 100.000 ωφελούμενους που θέλουν να αποκτήσουν ή να μισθώσουν φθηνότερο σπίτι. Μάλιστα, δρομολογείται ειδικό πρόγραμμα χαμηλότοκων δανείων μέχρι το ποσό των 150.000 ευρώ για εξασφάλιση στέγης με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο για 10.000 νέους ως 39 ετών. Το πρόγραμμα ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ θα είναι με συγχρηματοδότηση 375 εκατ. από το κράτος και 125 εκατ. από τις τράπεζες. Ο σκοπός είναι να εξασφαλιστεί πάρα πολύ χαμηλό, σχεδόν μηδενικό επιτόκιο, για την αγορά πρώτης κατοικίας από 10.000 πολίτες μέχρι 39 ετών, σε περιοχές που υπάρχουν σήμερα παλαιά κτήρια. Σύμφωνα με όσα τάζει κυβέρνηση, ένα ζευγάρι, με ελάχιστη συμμετοχή, θα μπορεί να αγοράσει ένα σπίτι αξίας 100.000 ευρώ με μηνιαίες δόσεις 275 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

Ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Ευθείες βολές κατά του πρωθυπουργού από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This