Κόντρα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Αντιδρά το Eurogroup στις αποφάσεις της Κομισιόν

«Θα επιβαρύνουν όλο και περισσότερο τους εθνικούς μας προϋπολογισμούς»

Must Read

Κατώτερη των περιστάσεων εμφανίζεται για ακόμη μια φορά η Ευρωπαϊκή Ένωση, που αφού δεν επέδειξε τα κατάλληλα αντανακλαστικά στη διαχείριση της πανδημίας, εν μέσω ενεργειακής κρίσης βάζει σε νέες περιπέτειες τους λαούς της Ευρώπης.

Διαβάστε ακόμη: «Μαχαίρι» στα επιδόματα από το Eurogroup – Προστασία μόνο σε ευάλωτες ομάδες

Έτσι την διαφωνία τους με την εφαρμογή οριζόντιων μέτρων της Κομισιόν εξέφρασαν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης στη συνεδρίαση του Eurogroup, όπου συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα για τη δημοσιονομική πολιτική. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η κύρια εστίαση θα πρέπει να είναι η προστασία και η στήριξη μόνο των ευάλωτων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ενώ για το ζήτημα του πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου, παραπέμπουν την απόφαση στη Σύνοδο των αρχηγών κρατών της Παρασκευής.

Όπως τονίζουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης «η ευρεία υποστήριξη της συνολικής ζήτησης μέσω δημοσιονομικών πολιτικών το 2023 δεν δικαιολογείται», σημειώνοντας ότι τα μέτρα των κρατών μελών πρέπει να στοχεύουν μόνο στην προστασία των ευάλωτων και σημειώνουν ότι απαιτείται ο συντονισμός των χωρών της Ευρωζώνης, για να μην υπάρξουν στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό.

Στην κοινή δήλωση των υπουργών σημειώνεται: «Οι δημοσιονομικές πολιτικές θα πρέπει να στοχεύουν στη διατήρηση της βιωσιμότητας του χρέους, καθώς και στην αύξηση του αναπτυξιακού δυναμικού με βιώσιμο τρόπο, διευκολύνοντας έτσι και το έργο της νομισματικής πολιτικής να διασφαλίσει την έγκαιρη επιστροφή του πληθωρισμού στον μεσοπρόθεσμο στόχο της ΕΚΤ, δηλαδή κοντά στο 2%». Σημειώνουν ακόμη πως τα μέτρα για την αντιμετώπιση του εξωτερικού σοκ που προκαλείται στην οικονομία «θα επιβαρύνουν όλο και περισσότερο τους εθνικούς μας προϋπολογισμούς και ενδέχεται, σε ορισμένες περιπτώσεις, να επιβραδύνουν την απαραίτητη προσαρμογή της ζήτησης για κατανάλωση ενέργειας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This