Συνεχίζεται η κοροϊδία με τις αυξήσεις στις συντάξεις 

Αποκλείονται σχεδόν 1.000.000 συνταξιούχοι λόγω της προσωπικής διαφοράς

Must Read

Επιμένει στην επικοινωνιακή εκμετάλλευση των αυξήσεων στις συντάξεις που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση το οικονομικό επιτελείο.

Χθες οι συναρμόδιοι υπουργοί Εργασίας και Οικονομικών επανέλαβαν για πολλοστή φορά το τροπάριο των αυξήσεων, αποκρύπτοντας το γεγονός ότι από αυτές αποκλείονται σχεδόν 1.000.000 συνταξιούχοι λόγω της προσωπικής διαφοράς. Για να χρυσώσει το χάπι, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης συνυπολογίζει όσους θα λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ και όσους θα ελαφρυνθούν κατά λίγα ευρώ από την κατάργηση της φορολογικής εισφοράς αλληλεγγύης με όσους τελικά θα πάρουν τις μόνιμες αυξήσεις στις συντάξεις, για να «φουσκώσει» το συνολικό ποσοστό των ωφελουμένων στο 94% επί του συνόλου των 2.600.000 συνταξιούχων. Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας εκτίμησε ότι το ποσοστό θα ανέλθει σε 7,5%, εξηγώντας ότι αυτό προκύπτει από το άθροισμα του 50% του ετήσιου ΑΕΠ και του πληθωρισμού. Επειδή, όμως, τα τελικά στοιχεία από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. θα ανακοινωθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο, η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να δώσει νωρίτερα την αύξηση και να ακολουθήσει τυχόν συμψηφισμός. Συγκεκριμένα, θα δοθεί στα τέλη Ιανουαρίου -οπότε και καταβάλλονται οι συντάξεις Φεβρουαρίου- αύξηση ύψους 7,5%. Επομένως, η αύξηση αυτή θα είναι σαφώς μικρότερη του ετήσιου πληθωρισμού, που εκτιμάται ότι θα κλείσει κοντά στο 10%, και άρα δεν θα είναι ουσιαστική ενίσχυση των εισοδημάτων αλλά μικρή μόνο κάλυψη των τεράστιων απωλειών τις οποίες υφίστανται και οι συνταξιούχοι -όπως και οι μισθωτοί- από τις θηριώδεις αυξήσεις στην ενέργεια, στα καύσιμα και σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης.

Διαβάστε ακόμα:

Η κυβέρνηση συνεχίζει να κοροϊδεύει με τα αναδρομικά!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This