Βρέθηκε η «λύση» για την αισχροκέρδεια στα σούπερ μάρκετ: Αλλάζει η… γραμματοσειρά στα καρτελάκια με τις τιμές!

Για «κρίση ακρίβειας Πούτιν» έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης

Must Read

Την ώρα που οι καταναλωτές διαμαρτύρονται καθημερινά για το γεγονός ότι το πολυδιαφημισμένο «καλάθι του νοικοκυριού» βοηθά ελάχιστα στην καταπολέμηση της καλπάζουσας ακρίβειας, η κυβέρνηση επανέρχεται με ακόμη ένα… «μέτρο-ασπιρίνη», ανακοινώνοντας πως, στο εξής, η τιμή προϊόντος και η τιμή κιλού θα μπαίνει στα καρτελάκια των σούπερ μάρκετ με την ίδια γραμματοσειρά!   

«Αυτό που θα διορθώσουμε, προς διευκόλυνση των καταναλωτών, είναι τα καρτελάκια στα σούπερ μάρκετ, στα οποία θα αναγράφεται με την ίδια γραμματοσειρά η τιμή του προϊόντος και η τιμή ανά κιλό ή μονάδας όγκου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, για το μέτρο που, κακά τα ψέματα, ουσιαστικά θα βοηθήσει μόνο εκείνους που έχουν… πρεσβυωπία!

Ο κ. Παπαθανάσης, ο οποίος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, υπενθύμισε ότι σήμερα χρησιμοποιείται μικρότερη γραμματοσειρά για την τιμή ανά κιλό ή μονάδας όγκου, σημείωσε επίσης: «Ελέγχουμε την αισχροκέρδεια με περιορισμό του ποσοστού κέρδους. Δεν μπορούμε να βάλουμε διατίμηση στην αγορά, γιατί σε αυτή την περίπτωση μπορεί να παρατηρηθούν ελλείψεις στα ράφια. Ελέγχουμε πάντα για αισχροκέρδεια με αναγωγή στη τιμή μονάδος, είτε δηλαδή στο κιλό ή το λίτρο. Αυτό που θα διορθώσουμε προς διευκόλυνση των καταναλωτών είναι τα καρτελάκια στα σούπερ μάρκετ, στα οποία θα αναγράφεται με την ίδια γραμματοσειρά η τιμή του προϊόντος και η τιμή ανά κιλό ή μονάδας όγκου. Στόχος μας ήταν και είναι η προστασία των καταναλωτών και η στήριξη των συμπολιτών μας σε αυτή την κρίση ακρίβειας Πούτιν που ροκανίζει τα εισοδήματα όλων των συμπολιτών μας».

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This