H πτώχευση της Thomas Cook αλλάζει την τουριστική πολιτική – Ποιοι είναι οι τρεις νέοι στόχοι

Must Read

Αλλάζει η τουριστική στρατηγική της χώρας για το 2020, λόγω των πρόσφατων εξελίξεων που προέκυψαν από την πτώχευση της Thomas Cook.

Η εκστρατεία αυτή θα αρχίσει πολύ νωρίτερα από οποιοδήποτε άλλο έτος, όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατία» οι τρεις κύριοι στόχοι της νέας τουριστικής πολιτικής για τα επόμενα πέντε έως 10 χρόνια είναι η διατήρηση του αριθμού των επισκεπτών στη χώρα μας στο επίπεδο που είναι σήμερα, η αύξηση του μεριδίου της Ελλάδας στη διεθνή τουριστική αγορά μέσω συντονισμένου και καλά οργανωμένου σχεδίου και η ενίσχυση της βιωσιμότητας του ελληνικού τουρισμού με σταθερά βήματα και προσήλωση στο μεγάλο στοίχημα της αειφόρου ανάπτυξης.

Θετικό πρόσημο

Η ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού συνεχίστηκε και τον Σεπτέμβριο, μήνας που σηματοδοτήθηκε από την κατάρρευση της Thomas Cook.

Οι αεροπορικές και οι οδικές αφίξεις έκλεισαν με θετικό πρόσημο, ενώ από την αρχή του έτους έχουν φτάσει αεροπορικώς στη χώρα μας 596.000 περισσότεροι επιβάτες σε σύγκριση με πέρυσι. Συνολικά το πρώτο 9μηνο του έτους καταγράφηκαν 18.800.000 διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, παρουσιάζοντας αύξηση +3,3%.

Σύμφωνα με το ΙΝΣΕΤΕ, παρατηρείται, πάντως, μείωση των προγραμματισμένων αεροπορικών θέσεων από το εξωτερικό κατά -5,9% ή σχεδόν 1.000.000 θέσεις στο σύνολο της σεζόν, συμπεριλαμβανομένου και του Οκτωβρίου, ειδικά σε προορισμούς με μεγάλη εξάρτηση από τον βρετανικό κολοσσό, όπως η Κρήτη, η Ζάκυνθος, η Κως, η Σκιάθος, η Κεφαλλονιά και η Κέρκυρα.

Όσον αφορά τις οδικές αφίξεις, την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου ήταν 10.300.000, μειωμένες κατά -1,6% σε σύγκριση με το 2018 (-169.000 επιβάτες).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This