Οι νέες ρυθμίσεις οφειλών στην Εφορία από 36 έως 120 δόσεις

Ποιους αφορά και πώς θα ενταχθούν

Must Read

Νέο σχήμα ρυθμίσεων για συνεπείς φορολογούμενους που εκπλήρωναν τακτικά ως το 2021 τις φορολογικές υποχρεώσεις τους, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία. Παράλληλα, επανέρχονται οι ρυθμίσεις οφειλών των 72, 100 και 120 δόσεων για τους οφειλέτες που τις έχασαν την περίοδο της ενεργειακής κρίσης.

Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν σήμερα το πρωί στις 11:00 από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και εκεί θα γίνουν γνωστές και οι λεπτομέρειες των όσων περιέγραψε σε γενικές γραμμές χθες από την Κοζάνη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ρύθμιση οφειλών σε 72, 100 και 120 δόσεις

Οι οφειλέτες για να επανενταχθούν στις ρυθμίσεις (των 72 δόσεων, 100 και 120 δόσεων) θα πρέπει να πληρώσουν εφάπαξ δύο δόσεις και να συνεχίσουν από το σημείο που είχαν μείνει. Οι δόσεις που δεν καταβλήθηκαν την περίοδο της ενεργειακής κρίσης θα προστεθούν στο τέλος της ρύθμισης τους. Σήμερα, με χρέη στην Εφορία εμφανίζονται πάνω από 4 εκατομμύρια φορολογούμενοι (φυσικά και νομικά πρόσωπα) εκ των οποίων 3,8 εκατ. φορολογούμενοι ή 9 στους 10 έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν υπερβαίνουν τα 10.000 ευρώ.

Η νέα ειδική ρύθμιση ενδέχεται να ακολουθηθεί το μοντέλο της ρύθμιση των 36-72 δόσεων της πανδημίας. Αυτό σημαίνει ότι οι 36 δόσεις θα είναι άτοκες, ενώ όποιος επιλέξεις περισσότερες θα είναι έντοκες. Η ρύθμιση ωστόσο αφορά συνεπείς οφειλέτες που την περίοδο της ενεργειακής κρίσης κράτησαν ζωντανές τις ρυθμίσεις, αλλά δυστυχώς δημιούργησαν νέα χρέη. Τα χρέη αυτά θα μπορούν να ρυθμιστούν σε 36 έως 72 δόσεις.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ήδη πως σε περίπτωση που φορολογούμενος χάσει κάποιες δόσεις από μία ρύθμιση των 120 ή των 72 δόσεων, γίνεται να αναβιώσουν, ωστόσο, περισσότερα θα γίνουν γνωστά αργότερα σήμερα.

Υπενθυμίζεται, ότι στη ρύθμιση των 120 δόσεων που εφάρμοσε η κυβέρνηση είχαν ενταχθεί πάνω από 600.000 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις αλλά στην πορεία αρκετοί την έχασαν.

Επιβράβευση για τους συνεπείς οφειλέτες

Η νέα ρύθμιση 36 ή 72 δόσεων για συνεπείς οφειλέτες, είναι μία ρύθμιση επιβράβευσης των συνεπών οφειλετών με ρυθμίσεις πριν την ενεργειακή κρίση, τις οποίες κατάφεραν να κρατήσουν ενεργές.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε χθες ότι «για αυτούς θα ανακοινωθεί ένα σχήμα διευθέτησης οφειλών των νέων τους χρεών σε 36-72 μηνιαίες δόσεις».

Στις 36 έως 72 δόσεις θα μπορούν να επανενταχθούν φυσικά και νομικά πρόσωπα που είχαν χαρακτηρισθεί πληγέντες από την πανδημία. Η ρύθμιση αφορά οφειλές προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία που βεβαιώθηκαν το διάστημα από 1η Μαρτίου 2020 έως και 31 Ιουλίου 2021 οι οποίες εξοφλούνται σε έως 36 άτοκες μηνιαίες δόσεις ή σε έως 72 δόσεις με επιτόκιο 2,5% Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης ήταν 30 ευρώ για οφειλές ύψους έως 1.000 ευρώ και σε 50 ευρώ αν το ύψος των οφειλών είναι μεγαλύτερο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This