Πώς θα επιδοτηθεί η εγκατάσταση ηλιακών θερμοσιφώνων

Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν ακόμα και εντός της εβδομάδας

Must Read

Στην τελική ευθεία το πρόγραμμα για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες, καθώς και το πρόγραμμα Produc-e Green που αφορά στην επιδότηση παραγωγικών επενδύσεων πράσινης οικονομίας.

Ο σχεδιασμός των υπουργείων Ενέργειας και Οικονομικών είναι οι αιτήσεις για το πρόγραμμα που θα επιδοτεί την αντικατάσταση του ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με ηλιακό να ξεκινήσουν την ερχόμενη Πέμπτη 2 Μαρτίου και να διαρκέσουν τρεις εβδομάδες έως και την Πέμπτη 23 Μαρτίου. Παράλληλα, το πρόγραμμα θα επιδοτεί το 35% του κόστους με ανώτατο όριο τα 770 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ για αγορές θερμοσιφώνων αξίας 1.800 ευρώ και άνω), και θα «τρέξει» με κοινωνικά και όχι εισοδηματικά κριτήρια. Ενστάσεις θα υποβάλλονται έως τις 30 Μαρτίου, ενώ οι αγορές των επιδοτούμενων ηλιακών θερμοσιφώνων θα μπορούν να γίνονται έως και τις 27 Ιουλίου. Η πληρωμή των επιδοτήσεων θα ολοκληρωθεί έως 31 Δεκεμβρίου. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ

Τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων

Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με κοινωνικά κριτήρια. Δεν θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια. Ειδικότερα τα κοινωνικά κριτήρια έχουν ως εξής:

  • ΑΜΕΑ 31%
  • Μονογονεϊκές οικογένειες 31%
  • Εξαρτώμενα μέλη 38%

Λαμβάνεται υπόψη η συνολική σταθμισμένη βαθμολογία. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, η κατάταξη γίνεται σύμφωνα με την σειρά προτεραιότητας:

  • Κ1 (ΑΜΕΑ)
  • Κ2 (Μονογονεϊκές)
  • Κ3 (αριθμός εξαρτώμενων τέκνων)

 






Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This