Δώρο Πάσχα 2023: Πότε καταβάλλεται και ποιοι θα δουν αυξήσεις

Πώς υπολογίζεται

Must Read

Έως την Μεγάλη Τετάρτη, 12 Απριλίου, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η καταβολή στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα το δώρο Πάσχα για το 2023. 

Εάν κάποιος εργαζόμενος δεν εισπράξει μέχρι τότε τα χρήματα, θα πρέπει να γνωρίζει ότι αυτό συνιστά ποινικό αδίκημα για τον εργοδότη. Το χρονικό διάστημα πάνω στο οποίο υπολογίζεται το Δώρο Πάσχα είναι από την 1η Ιανουαρίου έως την 30η Απριλίου, και υπολογίζεται με βάση τον νέο κατώτατο μισθό. Το ύψος του επιδόματος είναι κάτι περισσότερο από το 50% του μισθού του Απριλίου. Μάλιστα, υπολογίζεται βάσει των καταβαλλόμενων τακτικών αποδοχών την 15η ημέρα πριν το Πάσχα, εφόσον αυτές είναι ίσες ή ανώτερες των νομίμων. Δηλαδή, το δώρο θα υπολογιστεί με βάση το νέο μισθό που θα καταβάλλεται από την 1η Απριλίου. 

Αυξημένο δώρο Πάσχα αναμένεται να λάβουν 585.000 εργαζόμενοι που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό. Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το δώρο αρχίζει από την 1 Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου κάθε έτους. Συνεπώς, αν η σχέση εργασίας διήρκεσε ολόκληρο το χρονικό διάστημα ο εργαζόμενος δικαιούται να λάβει μισό μηνιαίο μισθό αν αμείβεται με μισθό και 15 ημερομίσθια αν αμείβεται με ημερομίσθιο.

 


Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This