Κοροϊδία το πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Χιλιάδες αιτήσεις, ελάχιστοι δικαιούχοι, τρελές αυξήσεις στα ακίνητα!

Μόνο 1.350 έχουν βρει ακίνητο

Must Read

Πολλά ερωτηματικά προκαλούν οι δήθεν κινήσεις και τα υποτιθέμενα… βοηθητικά προγράμματα για νέους και νιόπαντρα ζευγάρια, που προωθούσε και προωθεί η κυβέρνηση με τόσο ζήλο! Τελικά αποδείχθηκαν, για άλλα μία φορά, κατώτερα των περιστάσεων…

Το πολυδιαφημιζόμενο πρόγραμμα «Σπίτι μου»το οποίο περίμεναν πώς και πώς πολλοί νέοι άνθρωποι που ήλπιζαν να στεγάσουν σε ένα σπίτι τα όνειρά τους, φαίνεται πως ήταν μόνο για το θεαθήναι. Ενδεικτικό είναι πως, από τις 20.000 αιτήσεις που υπεβλήθησαν, μόλις οι 1.350 υποψήφιοι κατάφεραν να βρουν ακίνητο, και να τοὺς εγκριθεί η αίτηση. Την ίδια ώρα, μετά την ανακοίνωση του ερχομού του συγκεκριμένου προγράμματος, οι τιμές των ακινήτων πήραν την ανιούσα!

 «Βροχή» αιτήσεων, πουθενά δάνεια!

Από το σύνολο των 20.000 αιτήσεων που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα, επιλέξιμες, ήτοι αυτές που οι υποψήφιοι πληρούν τα κριτήρια, είναι περίπου 65%, δηλαδή περί τις 13.500, και από αυτές μόλις το 10% περίπου συνοδεύεται με συγκεκριμένη πρόταση αγοράς ακινήτου. Το στάδιο της προέγκρισης απαιτεί κάτι λιγότερο από μία εβδομάδα, αλλά με δεδομένο ότι η συντριπτική πλειονότητα των αιτούντων δεν έχει βρει επίσης και το ακίνητο που θα αγοράσει, ο δρόμος μέχρι την έγκριση του δανείου και την εκταμίευση του ποσού αναμένεται ότι θα είναι μακρύς. Δεδομένου μάλιστα ότι το πρόγραμμα επιδοτεί τα ακίνητα μεγάλης παλαιότητας, πολλά από τα οποία έχουν μεγάλες αυθαιρεσίες, ο χρόνος της εκταμίευσης αναμένεται ότι θα απαιτήσει έως και ένα χρόνο, στον βαθμό που η νομοθεσία επιβάλλει την τακτοποίηση του ακινήτου πριν από τη μεταβίβαση. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This