Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις έως τις 31 Ιουλίου

Όσα πρέπει να ξέρουν οι φορολογούμενοι

Must Read

Με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος παρατείνεται έως τις 31 Ιουλίου 2023 και ώρα 15.00 η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2022 φυσικών και νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ΚΦΕ, των οποίων το φορολογικό έτος λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2022.

Το οικονομικό επιτελείο συνήθιζε κάθε χρόνο να δίνει μία παράταση ολίγων ημερών, ωστόσο επιλέχθηκε η προθεσμία να μετατεθεί για έναν μήνα μετά λόγω και των εθνικών εκλογών. Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να γίνει έως τις 31 Ιουλίου. Από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων που έχουν υποβληθεί μέχρι τώρα προκύπτει πως πάνω από ένας στους δύο φορολογουμένους δεν πληρώνει ούτε ευρώ για τα εισοδήματα που απέκτησε το 2022. Επίσης, από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ προκύπτει πως τρεις στους 10 πληρώνουν φόρο που κατά μέσον όρο φτάνει τα 818 ευρώ, ενώ ένας στους έξι δικαιούται επιστροφή φόρου, με τον μέσο φόρο επιστροφής να ανέρχεται στα 355 ευρώ.

Από τις 31 Μαρτίου 2023 που άνοιξε η πλατφόρμα των φορολογικών δηλώσεων έχουν υποβληθεί 1.463.116 δηλώσεις σε σύνολο 6.500.000 δηλώσεων που αναμένεται να υποβληθούν φέτος. Η επεξεργασία των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί δείχνει ότι:

* Το 53,28% των φορολογουμένων δεν πληρώνει επιπλέον φόρο για τα εισοδήματα του 2022, καθώς για 779.548 δηλώσεις το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης ήταν μηδενικό

* Για το 16,95% των φορολογουμένων ή 247.998 φυσικά πρόσωπα προέκυψε επιστροφή φόρου που κατά μέσον όρο φθάνει τα 355 ευρώ

Μάλιστα, σχεδόν οι έξι στους 10 φορολογουμένους με πιστωτικό εκκαθαριστικό σημείωμα έχουν ήδη δει την επιστροφή φόρου εισοδήματος που δικαιούνται στον τραπεζικό τους λογαριασμό, ενώ χιλιάδες φορολογούμενοι διαπίστωσαν μείωση ή και μηδενισμό του φετινού «λογαριασμού» του ΕΝΦΙΑ λόγω του αυτόματου συμψηφισμού της επιστροφής φόρου εισοδήματος με φορολογικές οφειλές που για πρώτη φορά διενεργεί κεντρικά η ΑΑΔΕ.






Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This