Επιτροπή ανταγωνισμού: Ο Λιανός ανακαλύπτει καρτέλ στα απορρυπαντικά, αλλά για το καρτέλ στον Τύπο, κουβέντα!

Must Read

Η είδηση ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού και ο πρόεδρος της Ιωάννης Λιανός κάνουν πλέον λόγο για «καρτέλ» των απορρυπαντικών στην Ελλάδα, τα οποία πωλούνται σε διπλάσια τιμή απ’ότι σε άλλες χώρες, δεν αποτελεί έκπληξη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της naftemporiki.gr, η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού έχει θέσει υπό στενή παρακολούθηση την αγορά των ζυμαρικών, του γάλακτος, του τυριού και των απορρυπαντικών. Μάλιστα, για τα απορρυπαντικά, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η έρευνα «υπαγορεύθηκε» από τις υποψίες της Task Force για τον συγκεκριμένο κλάδο και τα αποτελέσματα της κλαδικής έρευνας για τα σούπερ μάρκετ, με την Ε.Α. να προχωρά σε έρευνες και για τα υπόλοιπα προϊόντα, ενώ δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν περαιτέρω διαδικασίες ελέγχου, με αυτεπάγγελτες έρευνες.

Την ίδια ώρα ωστόσο, η Επιτροπή Ανταγωνισμού συνεχίζει να κλείνει τα μάτια στα καρτέλ του Τύπου, και να μην ερευνά την υπόθεση του μοναδικού πρακτορείου διανομής στη χώρα, του «Άργους»!

Οι σοβαρότεροι εκδοτικοί ομίλου της χώρας μάλιστα, είχαν ήδη σταματήσει να δημοσιεύουν τα στοιχεία για την κυκλοφορία των εφημερίδων τους από το πρακτορείο, εδώ και χρόνια, ενώ πρόσφατα στη λίστα μπήκαν και τα «Παραπολιτικά» του Κουρτάκη. Το θέατρο του παραλόγου συνεχίστηκε με την είδηση ότι οι εφημερίδες του ομίλου Μαρινάκη σταμάτησαν επίσης να δημοσιεύουν τα στοιχεία του πρακτορείου Άργους ως προς τις κυκλοφορίες τους! Δηλαδή, ο εκδοτικός όμιλος Μαρινάκη, δεν εμπιστεύεται το πρακτορείο Άργος του Μαρινάκη…

Εδώ και χρόνια η Επιτροπή Ανταγωνισμού επιμένει να αδιαφορεί για την διανομή του Τύπου στην Ελλάδα και όπως φαίνεται η θέση της χώρας μας στο πάτο της κατάταξης για την Ελευθερία του Τύπου δεν φαίνεται να απασχολεί τον κ. Λιανό…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This