Αυξήσεις στις συντάξεις περιμένουν οι συνταξιούχοι

Must Read

Να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για αύξηση των συντάξεων από το 2024, περιμένουν οι συνταξιούχοι, οι οποίοι συνεχίζουν ν’ αποτελούν τον αιμοδότη οικογενειών που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα.

    • Γράφει ο Νίκος Τσιαμτσίκας

Οι αυξήσεις αυτές που δεν είναι «δραχμικές» δεν δίδονται δηλαδή άμεσα σε χρήματα στους λογαριασμούς, θα προέλθουν,  αν υλοποιηθούν τα προαναγγελθέντα κυβερνητικά μέτρα, της μείωσης του ΕΝΦΙΑ, της μείωσης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, της απόσυρσης του μέτρου της απώλειας του 30% της σύνταξης για τους εργαζόμενους συνταξιούχους και της καθιέρωσης της μηδενικής συμμετοχής σε φαρμακευτικές δαπάνες.

Θα προηγηθούν σύμφωνα με τις σχετικές εξαγγελίες, πριν το τέλος του τρέχοντος έτους 2023, αυξήσεις έως 3,4% συν 0,3% λόγω απόκλισης οι οποίες ωστόσο θα φανούν στους λογαριασμούς των συνταξιούχων από το Γενάρη – Φλεβάρη του 2024.

Την ίδια περίοδο θα φανεί και το επίδομα προσωπικής διαφοράς, που ανέρχεται σε 200 έως 300 ευρώ εφ άπαξ, ανάλογα με την περίπτωση.

Σήμερα ωστόσο, οι συνταξιούχοι, συνεχίζουν να φέρουν στους ώμους τους, το βάρος της συμμετοχής στην αντιμετώπιση της ακρίβειας για τις  οικογένειες των παιδιών και των εγγονών τους, συνεισφέροντας με γενναίο μέρος της  σύνταξης.

Χωρίς τη στήριξη των συνταξιούχων γονέων και παππούδων, πολλές Ελληνικές οικογένειες, δεν θα μπορούσαν να στρώσουν καθημερινά τραπέζι, όσο περίεργο ή δύσκολο και ν’ ακούγεται.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This