Επιστολές-φωτιά των ΑμεΑ στον Χατζηδάκη!

Από τον υπουργό Οικονομικών ζητούν αυξήσεις των επιδομάτων, όπως και προστασία από πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας

Must Read

Τα άκρως σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους υπογραμμίζει με δύο επιστολές προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών η ΕΣΑμεΑ.

Όπως επισημαίνει, «το βέβαιο γεγονός είναι ότι τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους έχουν να αντιμετωπίσουν, παράλληλα με τη μακροχρόνια οικονομική κρίση, και την κρίση της πανδημίας, ένα άνευ προηγουμένου κύμα ακρίβειας στα προϊόντα, την ενέργεια, τα καύσιμα κ.α., η οποία καθιστά αδύνατη ακόμα και την κάλυψη των βασικών καθημερινών τους αναγκών. Να ληφθεί υπόψη επίσης ότι οι συντάξεις των ατόμων με αναπηρία είναι στην πλειονότητά τους χαμηλές, ενώ μικρός είναι και ο αριθμός των ατόμων με αναπηρία που εργάζεται. Ως εκ τούτου θεωρείται επιβεβλημένη, όσο ποτέ άλλοτε, η πολιτική και οικονομική υποστήριξη».

Ειδικότερα, η ΕΣΑμεΑ ζητά από την κυβέρνηση:

-Εναρμόνιση της αύξησης των επιδομάτων των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις σύμφωνα με τις αυξήσεις που δίνονται στις συντάξεις κάθε έτος.

-Μη περικοπή της σύνταξης σε περίπτωση απασχόλησης συνταξιούχων λόγω αναπηρίας.

-Διπλασιασμό της οικονομικής ενίσχυσης που θα χορηγηθεί με σκοπό την κάλυψη μέρους του αυξημένου κόστους των νοικοκυριών λόγω της σημαντικής αύξησης του δείκτη τιμών καταναλωτή, όταν πρόκειται για άτομα με αναπηρία ή χρόνια πάθηση.

-Διπλασιασμό της οικονομικής διευκόλυνσης που θα χορηγηθεί σε νέους ηλικίας 18 και 19 ετών, όταν πρόκειται για νέους με αναπηρία ή χρόνια πάθηση.

-Προστασία από πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας που ανήκει σε άτομα με αναπηρία, ή στα πρόσωπα που έχουν στην οικογένειά τους άτομα με βαριές αναπηρίες, εφόσον αυτή ιδιοκατοικείται, καθώς και τη μη πώληση στεγαστικού ή καταναλωτικού δανείου που ανήκει σε άτομα με αναπηρία σε ξένα funds.

-Αύξηση του ακατάσχετου ποσού σε λογαριασμό μισθού ή σύνταξης ατόμων με αναπηρία στο ύψος των 5.000 ευρώ, λόγω αυξημένων αναγκών εξαιτίας της αναπηρίας τους.

-Αναπροσαρμογή της αποζημίωσης για τη μετακίνηση αιμοκαθαιρόμενων νεφροπαθών και μεταγγιζόμενων με θαλασσαιμία (μεσογειακή αναιμία) και δρεπανοκυτταρική νόσο, προς και από τις μονάδες αιμοκάθαρσης και τις μονάδες μετάγγισης αίματος, σύμφωνα με τις αυξήσεις στα ποσά που συνδέονται με τις μετακινήσεις αυτές, όπως είναι τα καύσιμα, τα εισιτήρια και τα κόμιστρα των ταξί. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This