Ηλεκτρικό ρεύμα: Επιδοτήσεις έως το τέλος του έτους;

«Παράθυρο» Σκυλακάκη για νέες παρεμβάσεις στήριξης - Από το 2024 έρχεται νέο μοντέλο μόνο για ενεργειακά ευάλωτους

Must Read

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες παρεμβάσεις στήριξης των καταναλωτών στους λογαριασμούς ρεύματος άφησε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογράμμισε πως τα έκτακτα μέτρα στη χονδρική ρεύματος θα παραμείνουν σε ισχύ έως το τέλος του χρόνου και εφόσον η τιμή του φυσικού αερίου κινηθεί κοντά στα επίπεδα των 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα, μπορεί η αγορά να επανέλθει σε ισορροπία, ωστόσο «δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για τον επόμενο χειμώνα». Σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη, η ανάγκη για επιδοτήσεις σήμερα είναι περιορισμένη. «Από την αρχή του νέου έτους και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχει κρίση θα ισχύσει ένα νέο σύστημα στήριξης των ενεργειακά ευάλωτων. Θα σχετίζεται όχι μόνο με τα εισοδήματα αλλά και με τον τόπο διαμονής και τις αυξημένες ανάγκες θέρμανσης λόγω του ψύχους, ειδικά στη βόρεια Ελλάδα» επισήμανε ο υπουργός σε τηλεοπτική εκπομπή. Εξήγησε πως το πακέτο μέτρων στήριξης των ενεργειακά ευάλωτων θα ανακοινωθεί μέχρι το φθινόπωρο και θα υπάρχει ειδική μέριμνα για τους πολυτέκνους, για τους οποίους θα διαμορφωθεί ειδικό τιμολόγιο. Παράλληλα θα υιοθετηθούν μέτρα μείωσης των στρατηγικών κακοπληρωτών, οι οποίοι, για παράδειγμα, έχουν χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς και δεν πληρώνουν το ρεύμα, αλλά και ελέγχου των ρευματοκλοπών, καθώς όλα αυτά επιβαρύνουν με επιπλέον κόστος τους συνεπείς καταναλωτές. Σε ό,τι αφορά την περιβαλλοντική πολιτική και την προστασία των δασών, ο υπουργός στάθηκε στην ανάγκη να δοθούν κίνητρα, ώστε να προχωρήσει η διαχείριση των δασών, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής και ιδιωτών για την απομάκρυνση και την αξιοποίηση της βιομάζας, στην ξυλεία, για βιοκαύσιμα και αλλού. «Θα πρέπει να βοηθήσουμε αυτή τη δραστηριότητα, της απομάκρυνσης μέρους της βιομάζας από τα δάση. Τη δραστηριότητα αυτήν την ασκούν οι δασικοί συνεταιρισμοί, αλλά μπορεί να αναπτυχθεί και μία νέα οικονομική δραστηριότητα από τον ιδιωτικό τομέα. Μέρος της βιομάζας που θα βγαίνει από τα δάση θα αξιοποιείται στη συνέχεια για προϊόντα ξύλου, βιοκαύσιμα και άλλες χρήσεις» είπε ο κ. Σκυλακάκης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This