Ανελέητο «κύμα» ανατιμήσεων: «Χρυσάφι» το λάδι στα 10 ευρώ!

Must Read

«Φωτιά» έχουν πάρει οι τιμές τόσο στο λάδιόσο και σε άλλα βασικά προϊόντα με τους καταναλωτές πλέον να αγοράζουν μόνο τα απαραίτητα.

 

Οι αυξήσεις για τα ελληνικά νοικοκυριά έχουν αποδειχθεί «βρόγχος», καθώς έχουν περιέλθει στη δίνη της ακρίβειας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, «χρυσάφι» θα κοστίζει σε λίγο καιρό το λάδι, αφού θα φτάσει ακόμα και τα 10 ευρώ το κιλό. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιοι, ο μέσος Έλληνας αδυνατεί να ζήσει με τις τιμές που υπάρχουν πλέον στην αγορά. Η κακή σοδειά αλλά και οι αυξημένες εξαγωγές σε Ισπανία και Ιταλία έχουν στραγγίσει την ελληνική παραγωγή. Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2023, οι εξαγωγές λαδιού αυξήθηκαν κατά 135% σε σχέση με πέρυσι το ίδιο διάστημα. Ο ελαιοπαραγωγός και πρόεδρος αγροτών Δυτικής Αχαΐας, Γιώργος Βεσκούκης, σημείωσε πως, «Τον Δεκέμβριο οι τιμές ήταν στα 4,20-4,30 ευρώ. Αυτή τη στιγμή έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα και η τιμή στον παραγωγό είναι στα 7 με 7,5 ευρώ».

 

«Φωτιά» σε σχέση με πέρυσι έχουν πάρει οι τιμές σε ψωμί και δημητριακά, με τους αρτοποιούς να υποστηρίζουν πως περιμένουν αυξήσεις στα άλευρα. Η πρόεδρος του σωματείου αρτοποιών Θεσσαλονίκης, Έλσα Κουκουμέρια, δήλωσε πως, «εμείς οι αρτοποιοί κρατάμε μια στάση αναμονής. Θεωρούμε ότι αυτή η αύξηση δεν είναι δικαιολογημένη. Δεν μπορεί η τιμή των σιτηρών να ανεβαίνει τη Δευτέρα στο χρηματιστήριο στο Σικάγο και την Τετάρτη να ανεβαίνει το αλεύρι στην Ελλάδα». Στα ύψη κινούνται και άλλα βασικά είδη διατροφής, όπως το κρέας και τα γαλακτοκομικά. Η ακρίβεια βάζει φωτιά στις τσέπες των καταναλωτών, με αποτέλεσμα εβδομάδα με την εβδομάδα να γεμίζει ολοένα και λιγότερο η σακούλα του σούπερ μάρκετ. Στο μεταξύ, η κυβέρνηση ενεργοποιεί από αύριο, Τετάρτη 30/8, το καλάθι του μαθητή με τα βασικά σχολικά είδη για να δώσει ανάσα στους γονείς ενόψει της νέας σχολικής σεζόν.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This