Πέντε «όχι» εισέπραξαν οι συνταξιούχοι 

Μοναδικό παράθυρο με εξορθολογισμό για την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης σε επόμενο νομοσχέδιο

Must Read

Κάθετα αντίθετη σε πέντε αιτήματα των συνταξιούχων και θετική σε… μισό αίτημα εμφανίστηκε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας σε συνάντηση με το προεδρείο της Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας, χθες.

Σε ό,τι αφορά την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, διά της ενσωμάτωσής της στη σύνταξη, η απάντηση ήταν και πάλι αρνητική «λόγω μνημονιακών δεσμεύσεων» και αυτό παρά το γεγονός ότι αποτελούσε προσωπική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη από το 2017 η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου. Υπενθυμίζεται ότι αφορά σήμερα περίπου 800.000 συνταξιούχους των οποίων οι αυξήσεις είτε μηδενίζονται είτε μειώνονται σημαντικά. Για την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων, η οποία είναι μια δεύτερη μορφή άμεσης φορολογίας για 500.000 και πλέον συνταξιούχους, δόθηκε η απάντηση ότι σε επόμενο νομοσχέδιο, μέσα στο 2024, θα υπάρχει εξορθολογισμός των σημερινών κλιμακίων με ελάφρυνση και όχι κατάργηση, όπως ζητά η ΑΓΣΣΕ.

Για την καταβολή των αναδρομικών του 11μηνου 2015-2016 για τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και τα δώρα κύριων και επικουρικών σε όλους τους συνταξιούχους, η απάντηση ήταν η πάγια αρνητική κυβερνητική θέση, ότι λόγω δημοσιονομικού κόστους δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Για το αναδρομικό χρέος στους λήπτες συντάξεων χηρείας, και που στην τριετία δεν μειώθηκε η σύνταξη χηρείας τους στο 50% λόγω του ότι λαμβάνουν και δική τους σύνταξη, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αναγνώρισε το μέγιστο κοινωνικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με αποκλειστική ευθύνη του e-ΕΦΚΑ, με τη συνομοσπονδία των συνταξιούχων να υπογραμμίζει πως «είναι απαράδεκτο να ζητούνται σήμερα αναδρομικά ετών από λάθη και παραλείψεις της διοίκησης». 

Αρνητική ήταν η απάντηση και στο αίτημα για αυξήσεις και στις επικουρικές συντάξεις, καθώς από πέρυσι δίνονται αυξήσεις αλλά μόνο στις κύριες. Η απάντηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου ήταν αρνητική λόγω των δεσμεύσεων για τη «ρήτρα μηδενικού ελλείμματος» στις επικουρικές συντάξεις. Σε ότι αφορά, τέλος, την προσμέτρηση του χρόνου διαδοχικής και παράλληλης ασφάλισης που διανύθηκε πριν από τον Ν. 4387/2016 και δεν προσμετρήθηκε κατά τη διαδικασία του επανυπολογισμού, παρά την αρνητική θέση του υπουργείου, ζητήθηκε εμπεριστατωμένο υπόμνημα με όλες τις παραμέτρους του, τη συσχέτισή του με την «προσωπική διαφορά» και ποιους αφορά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This