Ακρίβεια μέχρι… κοροϊδίας – Η ελληνική φέτα στο Βερολίνο είναι πιο φθηνή από την Αθήνα

Η ποσότητα στην Ελλάδα είναι μειωμένη κατά 8,1% και η τιμή είναι αυξημένη κατά 2%

Must Read

Νέες σοβαρές καταγγελίες για την ανεξέλεγκτη ακρίβεια στην χώρα μας και την αισχροκέρδεια στα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Οι ανατιμήσεις στα σούπερ μάρκετ, ακόμη και σε προϊόντα που εντάσσονται στο πρόγραμμα Μόνιμης Μείωσης Τιμής, σε σύγκριση με αυτές σε χώρες τις ΕΕ ξεπερνούν τα όρια της κοροϊδίας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, Απόστολος Ραυτόπουλος, αποκάλυψε: «Ελληνική φέτα των 200 γραμμαρίων πωλείται στην Γερμανία 1,69 ευρώ, κάπου στα 8,5 ευρώ το κιλό. Στην χώρα μας η ίδια φέτα, η ίδια συσκευασία και η ίδια ποσότητα, πωλείται 3,29 ευρώ, κάπου στα 16,5 ευρώ το κιλό. Φθηνότερη είναι η φέτα στο Βερολίνο από ό,τι στα Κάτω Πατήσια»!

Μιλώντας στο ACTION 24, συνέχισε: «Ελληνικό κασέρι, ίδιας μάρκας, των 400 γραμμαρίων πωλείται στο Λουξεμβούργο 5,9 ευρώ και στην Ελλάδα η συσκευασία των 370 γραμμαρίων πωλείται στα 5,97 ευρώ.

Η ποσότητα στην Ελλάδα είναι μειωμένη κατά 8,1% και η τιμή είναι αυξημένη κατά 2%. Εν τω μεταξύ, ο κατώτερος μισθός στο Λουξεμβούργο είναι 2.000 ευρώ. Στο Λουξεμβούργο ένα κιλό κατεψυγμένες μπάμιες ελληνικής εταιρείας πωλούνται 7,90 ευρώ και στην Ελλάδα η τιμή του ίδιου προϊόντος είναι 10,48 ευρώ» πρόσθεσε ο κ. Ραυτόπουλος.

«Από τα 233 προϊόντα στο πρόγραμμα της Μόνιμης Μείωσης Τιμής, περισσότερα από 70 ανήκουν σε μια πολυεθνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στα απορρυπαντικά και στα είδη καθαριότητας. Είναι μια από τις δύο εταιρείες που κατέχουν το 66% της αγοράς, αλλά απορρυπαντικό στη Μείωση Τιμών δεν έχουν βάλει. Μόνο μαλακτικό με το οποίο δεν πλένονται ρούχα. Τα απορρυπαντικά στην Ελλάδα πωλούνται ακριβότερα κατά 361% σε σχέση με τις υπόλοιπες 26 χώρες της ΕΕ».

Δείτε το βίντεο

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This