«Κλειδώνει» η επιταγή ακρίβειας: Αυτοί είναι οι δικαιούχοι

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ποσό 200 με 250 ευρώ θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων πριν από τα Χριστούγεννα

Must Read

Τα στοιχεία του Προϋπολογισμού, που θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, αναμένει το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να «κλειδώσει» το νέο έκτακτο επίδομα Χριστουγέννων, που θα μπορεί να δοθεί στους ευάλωτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο εμφανίζεται ιδιαίτερα προσεκτικό στις ανακοινώσεις του με φόντο την 1η Δεκεμβρίου, την ημέρα που ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch θα προχωρήσει στην αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας και η χώρα μας είναι αισιόδοξη ότι θα λάβει την επενδυτική βαθμίδα. Εφόσον το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες με βάση την υπεραπόδοση των φορολογικών εσόδων (σ.σ.: τα στοιχεία για το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου έδειξαν έσοδα από φόρους πάνω από τον στόχο κατά 3,1 δισ. ευρώ), η κυβέρνηση θα χορηγήσει και φέτος την «επιταγή ακρίβειας» σε περίπου 1.000.000 φορολογουμένους (χαμηλοσυνταξιούχοι, μακροχρόνια άνεργοι, οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, άτομα με αναπηρία κ.λπ.).

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το ποσό του επιδόματος θα κυμαίνεται στην περιοχή των 200-250 ευρώ και θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Επίσης, εξετάζεται φέτος τα εισοδηματικά κριτήρια να είναι πιο «σφιχτά» σε σχέση με πέρυσι. Ειδικότερα εξετάζεται το σενάριο να δοθεί φέτος η «επιταγή ακρίβειας» σε χαμηλοσυνταξιούχους με μηνιαίο εισόδημα έως 700 ευρώ, δηλαδή ετήσιο εισόδημα κοντά στα 8.400 ευρώ. Ωστόσο δεν αποκλείεται -ανάλογα και με τον δημοσιονομικό χώρο που θα δημιουργηθεί πάνω από το 1,1% πρωτογενές πλεόνασμα– να αυξηθούν, τελικά, τα εισοδηματικά κριτήρια και να φτάσουμε στα περσινά όρια, δηλαδή σε μηνιαίο εισόδημα 800 ευρώ και ετήσιο 9.600 ευρώ. Πέρυσι το έκτακτο επίδομα ήταν ύψους 250 ευρώ και δικαιούχοι ήταν περίπου 1.000.000 συνταξιούχοι, 172.000 δικαιούχοι αναπηρικού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ, καθώς και 35.000 ανασφάλιστοι υπερήλικες. Επίσης, 225.000 δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος έλαβαν διπλή δόση και 800.000 δικαιούχοι επιδόματος παιδιών ΟΠΕΚΑ έλαβαν αυξημένο επίδομα κατά 50%.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This