Ο μισθός των Ελλήνων φθίνει και η κερδοφορία των εταιρειών αυξάνει – Έρευνα των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων για την ΕΕ

Οι ανατιμήσεις συνεχίζουν ανεξέλεγκτες από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Must Read

Την ώρα που η αγοραστική δύναμη του Έλληνα πολίτη φθίνει καθημερινά με τις ανατιμήσεις να συνεχίζουν ανεξέλεγκτες από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, οι εταιρείες καταγράφουν σημαντική αύξηση κερδών. Όπως διαπιστώνει η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) οι πραγματικοί μισθοί στην χώρα μας μειώνονται και η αισχροκέρδεια παραμένει.

Ειδικότερα, στην Ελλάδα οι πραγματικοί μισθοί μειώθηκαν κατά 0,2% το 2023, την ώρα που τα πραγματικά κέρδη των εταιρειών αυξήθηκαν κατά 5,9%.

Λόγω του πληθωρισμού, η αξία των μισθών έχει μειωθεί φέτος σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ τα κέρδη των εταιρειών αυξήθηκαν κατά σχεδόν 2% σε πραγματικούς όρους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΣ

  • Οι πραγματικοί μισθοί μειώθηκαν αλλά τα πραγματικά κέρδη αυξήθηκαν σε εννέα κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένων Γερμανίας, Γαλλίας και Ιταλίας. Σε άλλα δέκα κράτη μέλη οι αυξήσεις των πραγματικών κερδών ήταν υψηλότερες από τις αυξήσεις των πραγματικών μισθών.
  • Οι σημαντικότερες αυξήσεις των πραγματικών κερδών σημειώθηκαν στην Σλοβακία (+8%) και την Ρουμανία (+7%), όπου η αύξηση των πραγματικών μισθών ήταν αρνητική.
  • Οι μεγαλύτερες μειώσεις των πραγματικών μισθών σημειώθηκαν στην Τσεχία (-5%) και την Ιταλία (-2%), όπου τα πραγματικά κέρδη αυξήθηκαν.
  • Στην Ελλάδα οι πραγματικοί μισθοί μειώθηκαν 0,2%, αλλά τα πραγματικά κέρδη αυξήθηκαν με ρυθμό 5,9%.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This