Στο «ταμείο» από σήμερα οι άνεργοι για το δώρο Χριστουγέννων

Αναλυτικά τα ποσά που δικαιούνται

Must Read

Σήμερα, Δευτέρα 4/12, αρχίζει από τον τέως ΟΑΕΔ (νυν ΔΥΠΑ) η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων για τους ανέργους. Συνολικά έως την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν 222.888.557 ευρώ σε 404.692 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών των εποπτευόμενων φορέων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Το ποσό που δικαιούνται

Οι πιστώσεις των επιδομάτων και του Δώρου Χριστουγέννων θα γίνουν αυτόματα, με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης των δικαιούχων στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ – ΔΥΠΑ. Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ. Όλοι οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ – ΔΥΠΑ και παίρνουν το επίδομα ανεργίας δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων. Ωστόσο το ύψος του δώρου Χριστουγέννων και αν θα τους καταβληθεί ολόκληρο δηλαδή 438 ευρώ εξαρτάται από το πόσο διάστημα ήταν άνεργοι μέσα στο τρέχον έτος. Ειδικότερα, το ποσό του δώρου Χριστουγέννων που θα πάρουν ισούται με ένα ολόκληρο επίδομα ανεργίας, εφόσον λάμβαναν το επίδομα από την 1η Μαΐου έως τις 31 Δεκεμβρίου, δηλαδή 438 ευρώ, ενώ το ημερήσιο επίδομα ανεργίας διαμορφώνεται στα 17,52 ευρώ. Στην περίπτωση που έπαιρναν για διάστημα μικρότερο από το παραπάνω, δικαιούνται οικονομική ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.

Ειδικότερα:

1. Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν από σήμερα έως την Παρασκευή οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του φορέα:

– Από τις 4 έως τις 8 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν 22.500.000 ευρώ σε 1.030 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

– Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν 12.388.557 ευρώ σε 28.162 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας).

2. Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

– 160.000.000 ευρώ σε 346.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας, δώρο Χριστουγέννων και λοιπών επιδομάτων

– 22.000.000 ευρώ σε 6.500 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης

– 6.000.000 ευρώ σε 23.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This