Στα ύψη οι τιμές των ενοικίων – Πολλοί επιλέγουν την συγκατοίκηση για να γλιτώσουν τα έξοδα

Τι εξηγούν μεσίτες, ιδιοκτήτες ακινήτων αλλά και όσοι αναζητούν διαμέρισμα προς ενοικίαση

Must Read

Την ώρα που η ακρίβεια μαστίζει καταναλωτές και νοικοκυριά και ενώ οι τιμές των ενοικίων έχουν φτάσει στα ύψη, δεν είναι λίγοι εκείνοι που βρίσκουν την λύση στην συγκατοίκηση, με σκοπό να μπορούν να μοιράζονται τα έξοδα.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση της 25χρονης Κατερίνας πους ήρθε από την Κρήτη για να βρει δουλειά, ωστόσο από τη μία ο χαμηλός μισθός και από την άλλη η ακρίβεια την οδήγησαν να συγκατοικήσει με δυο κοπέλες που μέχρι πριν λίγους μήνες δεν γνώριζε. «Δίνω 200 ευρώ, αλλά πλέον συμφέρει να βρεις ένα μεγάλο σπίτι και να το μοιραστείς από το να βρεις μόνος σου γιατί έχουν αυξηθεί και το ρεύμα και το ίντερνετ και οι παροχές αυτές για να είναι βιώσιμο ένα σπίτι», είπε η κοπέλα.

Η ενοικίαση δωματίων ενός διαμερίσματος σε παραπάνω από ένα άτομο φαίνεται ότι δεν συμφέρει μόνο τους ενοικιαστές αλλά και τους ιδιοκτήτες. «Το διαμέρισμα μου έμεινε για πολύ καιρό ανοίκιαστο για αυτό αποφάσισα να κατεβάσω το ενοίκιο, να δώσω πιο οικονομικά το κάθε δωμάτιο για να μπορώ να αποκομίσω και εγώ κάποια ενοίκια», είπε από την πλευρά του, ιδιοκτήτης ακινήτου.

Μάλιστα, για αυτόν τον σκοπό δημιουργήθηκαν πλατφόρμες, στις οποίες ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν συγκάτοικο. «Στην Αθήνα έχουμε χιλιάδες τέτοιες περιπτώσεις, γύρω στις 2500 δωμάτια. Συμβαίνει σε διαμερίσματα που παλιότερα ήταν AIRBNB ή σε διαμερίσματα που έχουν παραπάνω από ένα δωμάτια», δήλωσε στο open, ο μεσίτης Κοσμάς Θεοδωρίδης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This