Market Pass: Παράταση στην χρήση των ψηφιακών καρτών – Πότε απορρίπτεται η διαδικασία

Πως διαμορφώνεται η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης

Must Read

Παράταση ως και τις 8 Ιανουαρίου 2024 πήρε η υποβολή αιτήσεων για το Market Pass για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Παράλληλα, παράταση δόθηκε και στη διάρκεια της ισχύος των ψηφιακών καρτών, όπου καταβάλλεται η οικονομική ενίσχυση έως και την 29η Φεβρουαρίου 2024.

Ως εκ τούτου, η καταβολή των ενισχύσεων για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβρη και Οκτώβρη διαμορφώνεται ως εξής:

  • Για όσους υποβάλλουν αίτηση ενίσχυσης με έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ή πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό έως την 31η Οκτωβρίου, η ενίσχυση αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα για πίστωση στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα ή πληρωμή έως την 5η Νοεμβρίου 2023.
  • Για όσους υποβάλλον αίτηση ενίσχυσης με έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ή πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό μετά την 31η Οκτωβρίου 2023 και έως την 8η Ιανουαρίου 2024, η ενίσχυση αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα για πίστωση στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα ή πληρωμή έως την 15η Ιανουαρίου 2024.

Πότε απορρίπτεται η διαδικασία

Σε κάθε περίπτωση, μέσα στον Ιανουάριο και προτού ολοκληρωθεί η τελευταία ημερομηνία πληρωμών, θα γίνουν οι τελικοί έλεγχοι για όλους του αιτούντες της οικονομικής ενίσχυσης, ιδίως ως προς τα μέλη του νοικοκυριού.

Ο έλεγχος αυτός θα ισχύσει τόσο τους δικαιούχους που είχαν λάβει την αίτηση σε προηγούμενους κύκλους, όσο και για τους νέους αιτούντες. Μετά τον έλεγχο θα ακολουθήσει η σχετική πληρωμή.

Σε περίπτωση που απορριφθεί η διαδικασία πίστωσης της ενίσχυσης στην κάρτα ή στον τραπεζικό λογαριασμό, ο ενδιαφερόμενος έχει δικαίωμα να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες διορθώσεις μετά τις 8 Ιανουαρίου και να υποβάλει εκ νέου την αίτηση ως και τις 26 Ιανουαρίου. Στην περίπτωση αυτή η διαδικασία πίστωσης στην ψηφιακή κάρτα ή στον τραπεζικό λογαριασμό πραγματοποιείται έως και τις 31 Ιανουαρίου. Στην περίπτωση που υπάρξει απόρριψη της διαδικασίας πίστωσης της ενίσχυσης, δεν επιτρέπεται η αλλαγή του μέσου καταβολής της ενίσχυσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This