Όλες οι ημερομηνίες πληρωμής συντάξεων, επιδομάτων και δώρων Χριστουγέννων

Τι ώρα εισπράττουν σήμερα οι χαμηλοσυνταξιούχοι το επίδομα ακρίβειας

Must Read

Χαρούμενη είναι η τρέχουσα εβδομάδα για εκατομμύρια Έλληνες πολίτες, καθώς από σήμερα, Δευτέρα 18/12 μέχρι και την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου αναμένεται να εισπράξουν τις συντάξεις Ιανουαρίου, επιδόματα αλλά και το δώρο Χριστουγέννων.

 

Σήμερα, Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί η πληρωμή του επιδόματος των 150 ευρώ, η οποία θα καταβληθεί σε 1,55 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχους που έλαβαν κύρια σύνταξη γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου μηνός και το εισόδημά τους από κύριες συντάξεις δεν υπερβαίνει προ φόρου τα 700 ευρώ. Η πληρωμή της λεγόμενης επιταγής ακρίβειας αναμένεται να γίνει μέχρι τις 6 το απόγευμα, όποτε οι συνταξιούχοι θα μπορούν να σπεύσουν στο ΑΤΜ για ανάληψη χρημάτων.

Αύριο, Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου, πρόκειται να καταβληθούν οι κύριες συντάξεις από τα τέως ταμεία μη μισθωτών ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, οι κύριες συντάξεις που απονεμήθηκαν από τη σύσταση του ΕΦΚΑ και μετά, με τον ν. 4387/2016, μέσω του ΟΠΣ-ΕΦΚΑ (συνταξιούχοι μισθωτοί και μη μισθωτοί από 12/5/2016 (Ν. 4387/12.5.2016 και έπειτα) και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών).

Την ερχόμενη Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2023, πρόκειται να καταβληθούν οι κύριες συντάξεις των τέως ταμείων μισθωτών (ΙΚΑ–ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, λοιπών εντασσόμενων (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ), καθώς και οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου. Στις 20 Δεκεμβρίου οι συνταξιούχοι (με συντάξεις άνω των 1.600 ευρώ και προσωπική διαφορά μεγαλύτερη των 10 ευρώ) θα λάβουν την εφάπαξ ενίσχυση των 100-200 ευρώ.

Παράλληλα, αυτή την εβδομάδα αναμένεται να καταβληθεί η πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης για όσα νοικοκυριά υπέβαλαν αίτηση έως τις 8 Δεκεμβρίου. Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν τα επιδόματα ΟΠΕΚΑ για τον Δεκέμβριο και οι έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, του επιδόματος παιδιού και των αναπηρικών επιδομάτων.

 

Οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα θα δουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους το δώρο Χριστουγέννων μέχρι την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου. Παράλληλα, μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να γίνουν οι πληρωμές των δημοσίων υπαλλήλων για τον μισθό Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This