Ψυχρολουσία στα ΑΤΜ για τους συνταξιούχους: Η κοροϊδία της κυβέρνησης και οι πανηγυρισμοί για τα… 21,6 ευρώ!

Ποιοι πληρώνονται και ποιοι θα δουν «κουτσουρεμένες» συντάξεις

Must Read

Ημέρες πληρωμών συντάξεων οι τρέχουσες, με τους συνταξιούχους να μπαίνουν με αγωνία στους λογαριασμούς τους για να δουν εάν έλαβαν την πολυδιαφημισμένη αύξηση στις αποδοχές τους, και πώς τελικά διαμορφώνεται το καθαρό ποσό που θα μπει στις τσέπες τους.

Η κοροϊδία, ωστόσο, δεν έχει τέλος. Για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τις δήθεν αυξήσεις που τελικά στην καλύτερη περίπτωση δεν ξεπερνούν τα 21 ευρώ, και στην χειρότερη είναι… μηδέν ευρώ! Την ίδια ώρα, η αύξηση που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση στους απόμαχους της ζωής δεν ήταν μόνον ψίχουλα αλλά και πετσοκομμένη και μετά βίας εξασφάλιζαν ένα κουλούρι την ημέρα! Μπροστά στα ΑΤΜ, η πλειονότητα των συνταξιούχων είδε τις καταβολές Ιανουαρίου αυξημένες με το… ιλιγγιώδες ποσό των 21,6 ευρώ! Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 77% των συνταξιούχων λαμβάνει κάτω από 1.000 ευρώ το μήνα. Όσοι εξ αυτών δεν είχαν «προσωπική διαφορά» δηλαδή δεν ήταν παλαιοί συνταξιούχοι που αποκλείστηκαν από την αναπροσαρμογή, έλαβαν την αύξηση του 3%, στην καλύτερη περίπτωση ονομαστικά 30 ευρώ (πάνω στα 1000) που και αυτά είχαν παρακρατήσεις. Ένα 6% παρακράτηση υπέρ της Υγείας (ΕΟΠΥΥ) αλλά και φόρος 22% (για ετήσιο εισόδημα άνω των 10.000 ευρώ. Έτσι, αν κάποιος λαμβάνει σύνταξη 1.000 ευρώ έλαβε αύξηση μόλις 21,6 ευρώ! Όσοι συνταξιούχοι εισπράττουν από 1.000 ευρώ και πάνω, θεωρούνται… πλούσιοι, και έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα τοὺς δώσει καμία αύξηση! Όσοι λαμβάνουν σύνταξη έως 700 ευρώ πήραν και προσαύξηση ένα εφάπαξ επίδομα 150 ευρώ όταν πέρσι είχαν πάρει 250! 

Όσα πρέπει να ξέρουν οι συνταξιούχοι 

  • όσοι είχαν «προσωπική διαφορά» και μηνιαίας αποδοχές (Νοέμβριο 2023) έως 700 ευρώ έλαβαν εφάπαξ επίδομα 200 ευρώ (16,6 ευρώ το μήνα)
  • οι παλαιοί συνταξιούχοι με ποσά από 700 έως και 1.100 το μήνα εισέπραξαν 150 ευρώ (12,5 το μήνα)
  • όσοι είχαν «προσωπική διαφορά» με μηνιαίες αποδοχές από 1.100 έως 1.600 πήραν εφάπαξ 100 ευρώ (8,3 το μήνα) στη διάρκεια του 2024
  • Γα μεγαλύτερες των 1.600 ευρώ συντάξεις, καθώς και για «προσωπική διαφορά» μικρότερη των 10 ευρώ, δεν δόθηκε καμία ενίσχυση (υπολογίζονται σε 150.000 δικαιούχους)
  • περισσότερες από 1,3 εκ. επικουρικές συντάξεις δεν αναπροσαρμόστηκαν

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This