Η κυβέρνηση προσφέρει νέα οικονομικά δώρα στους λίγους

Η νέα χρονιά έρχεται με την οικονομική εξουθένωση των Ελλήνων διαρκώς εντεινόμενη

Must Read

Άλλοι τρίβουν τα χέρια τους κι άλλοι αναγκάζονται να τα βάλουν βαθιά στην τσέπη, αναζητώντας ό,τι τους απομείνει για να καλύψουν τα έξοδά τους και να βγάλουν τον μήνα.

  • εφημερίδα «δημοκρατία»

Αυτή είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται εδώ και καιρό στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, αλλά δυστυχώς η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κάνει ό,τι μπορεί για να την επιδεινώνει.

Το χάσμα ανάμεσα στους «έχοντες» και στους «μη έχοντες», όπως αποκαλούνταν ανέκαθεν, αντί να κλείνει, μεγαλώνει διαρκώς. Κι αυτό δεν είναι απλώς ένα λογιστικό ή αριθμητικό θέμα, αλλά πρωτίστως κοινωνικό, το οποίο στις σημερινές συνθήκες γίνεται ολοένα και πιο οξύ.

Στην κατεύθυνση αυτή οδηγούν και οι νέες επιλογές της κυβέρνησης, που -όπως αποκάλυψε αναλυτικά σήμερα (Τετάρτη) η «δημοκρατία»- προχωρά με δύο μέτρα και δύο σταθμά στη φορολόγηση των επιχειρήσεων σε σχέση με τους «κοινούς θνητούς».

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι επιχειρήσεις, μικρότερες και μεγαλύτερες, χρειάζονται διευκολύνσεις που θα τις βοηθήσουν να προχωρήσουν είτε σε αναγκαίες συγχωνεύσεις είτε σε αυξήσεις κεφαλαίου. Έστω κι αν οι κερδισμένοι από τις ελαφρύνσεις είναι μάλιστα κυρίως όσοι επενδύουν σε μετοχές του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, αντιπροσωπεύοντας μια πολύ μικρή υποδιαίρεση του ελληνικού πληθυσμού, δεν θα υπήρχε πρόβλημα, εάν δεν μεγάλωνε την ίδια ώρα ο δείκτης αδικίας για την πλειονότητα των πολιτών.

Η κυβέρνηση, βυθισμένη στην αυταρέσκεια και την αλαζονεία της και βοηθούμενη από την ανυπαρξία αντιπολίτευσης, αρέσκεται στη γνωστή θεωρία της «ευημερίας» των αριθμών, στρουθοκαμηλίζοντας όμως για τη «δυστυχία» των ανθρώπων. Όσες αλχημείες κι αν επιστρατευτούν από τους επικοινωνιολόγους του Μεγάρου Μαξίμου και τους φωστήρες του οικονομικού επιτελείου, η νέα χρονιά έρχεται με την οικονομική εξουθένωση των Ελλήνων διαρκώς εντεινόμενη.

Και δεν είναι μόνο η ακρίβεια που ροκανίζει καθημερινά τα μεσαία και μικρά εισοδήματα, είναι και οι φορολογικές επιβαρύνσεις που -έστω και από το «παράθυρο»- προκαλούν τεράστια ζημιά. Ακόμη και το γεγονός ότι, παρά τους κυβερνητικούς διθυράμβους και τις υποσχέσεις των αρμόδιων υπουργών, η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει την υψηλότερη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος στην Ευρώπη είναι ενδεικτικό του πώς συντελείται η αφαίμαξη.

Ειδικά, πάντως, στο πεδίο των επαγγελματιών αυτό που συμβαίνει, εκτός από άδικο, είναι σαδιστικό: Η κυβέρνηση προσφέρει τα νέα οικονομικά δώρα στους λίγους, έχοντας ψηφίσει την ίδια στιγμή μέτρα με τα οποία εξοντώνει (κι άλλο) τους πολλούς

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This