Υποχρεωτικά POS από σήμερα στις λαϊκές αγορές – Έρχονται νέες αυξήσεις

Must Read

Πρεμιέρα σήμερα για τα υποχρεωτικά POS στις λαϊκές αγορές, με τους πωλητές να προειδοποιούν για νέες αυξήσεις στα προϊόντα, καθώς δεν μπορούν να απορροφήσουν τις τραπεζικές προμήθειες. Οι ίδιοι μάλιστα μιλούν και για διαφορετική τιμή σε ίδια προϊόντα, ανάλογα με το πώς θα επιλέξει να πληρώσει ο καταναλωτής (μετρητά ή κάρτα).



Σε δηλώσεις του στον ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Δ΄ Λαϊκής Αγοράς Αθήνας Χρήστος Μουλάς έκανε λόγο για μια εξέλιξη που είχε καθυστερήσει αρκετά. «Από σήμερα είναι υποχρεωτική η χρήση POS στις λαϊκές αγορές, οι επαγγελματίες το ζητούσαμε χρόνια, υπάρχει περίοδος προσαρμογής ενός μήνα επειδή δεν υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα από τις τράπεζες» ανέφερε και πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι έρχονται αυξήσεις στις τιμές εξαιτίας της προμήθειας των τραπεζών. «Θα προστεθεί «αναγκαστικά στην τιμή, δεν μπορούμε με άλλο τρόπο να την απορροφήσουμε» δήλωσε.



Μάλιστα, μίλησε για διαφορετική τιμολόγηση σε περίπτωση που κάποιος θέλει να πληρώσει με κάρτα. «Θα δούμε ακριβώς πόσο θα είναι οι προμήθειες και πώς θα αγοράζουμε κι εμείς από τους εμπόρους και θα δούμε» ανέφερε.

Σημειώνεται ότι για τους πωλητές στις λαϊκές αγορές θα δοθεί παράταση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου καθώς μέχρι στιγμής οι τράπεζες δεν έχουν ανταπεξέλθει στη ζήτηση για μηχανήματα POS.



Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ, είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν POS ακόμη 35 κλάδοι, όπως τα μικρά καταστήματα με ψιλικά και τα ταξί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This