Ηλεκτρικό ρεύμα: Το top-10 των χαμηλότερων τιμολογίων του Ιανουαρίου

Προσοχή στο πάγιο και στις προϋποθέσεις - Τι γίνεται με το νυχτερινό ρεύμα

Must Read

Στη λογική της αρχαίας φράσης «το μη χείρον βέλτιστον» κινούνται πλέον σχεδόν τα πάντα γύρω μας, καθώς οι επιλογές που παρουσιάζονται συνήθως περιλαμβάνουν τα «διλήμματα»: Κακό, ή χειρότερο; Ακριβό, ή ακριβότερο;

Σε επίπεδα χαμηλότερα μεν από πέρυσι, αλλά παρόλα αυτά εξωφρενικά και προκλητικά υψηλά, κυμαίνονται τα χρωματιστά τιμολόγια (πράσινο, μπλε, κίτρινο) του ηλεκτρικού ρεύματος του Ιανουαρίου που δόθηκαν στη δημοσιότητα με τις συζητήσεις και τις συγκρίσεις να δίνουν και να παίρνουν.

Θυμίζουμε ότι τα πράσινα τιμολόγια διαμορφώνονται με μαθηματική φόρμουλα -πρόκληση ακόμα και για τον Αϊνστάιν θα ήταν- ενιαία για όλους τους προμηθευτές και ανακοινώνονται την 1η κάθε μήνα. Τα μπλε τιμολόγια είναι σταθερά χωρίς αναπροσαρμογή κατά τη διάρκεια του συμβολαίου και τα κίτρινα ακολουθούν τις διακυμάνσεις των αγορών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν, τα δέκα «φθηνότερα», αλλά παρόλα αυτά πανάκριβα, τιμολόγια για τον Ιανουάριο είναι κατά σειρά τα εξής:

  • Τα δύο φθηνότερα τιμολόγια είναι κίτρινα: της ΔΕΗ MyHome 4All στα 12,152 σεντς και της Protergia Value Fair στα 13,28 σεντς.
  • Ακολουθούν τρία πράσινα τιμολόγια, της ΔΕΗ στα 13,635, της Ελινόιλ στα 14,038 και της Ήρων στα 14,052 σεντς ανά κιλοβατώρα.
  • Έπεται το κίτρινο τιμολόγιο Value Simple της Protergia στα 14,06 σεντς.
  • Την δεκάδα κλείνουν τα πράσινα τιμολόγια της NRG (14,12 σεντς), της Protergia (14,26 σεντς), της Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας (14,265 σεντς) και της Volterra (14,4 σεντς).
  • Το φθηνότερο μπλε τιμολόγιο είναι της Ελινόιλ στα 14,9 σεντς.

 

Προσοχή στο πάγιο και στις προϋποθέσεις – Τι γίνεται με το νυχτερινό ρεύμα

Οι καταναλωτές, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα πρέπει να συνυπολογίσουν επίσης το πάγιο το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις είναι 5 ευρώ το μήνα, αλλά υπάρχουν και χαμηλότερες προσφορές, από 1 ευρώ ή και αρκετά υψηλότερες σε μπλε τιμολόγια που ξεπερνούν και τα 50 ευρώ το μήνα.

Επίσης να λάβουν υπόψη ότι ορισμένα τιμολόγια περιλαμβάνουν εκπτώσεις οι οποίες εξαρτώνται από προϋποθέσεις όπως η έγκαιρη πληρωμή, ή η εξόφληση του λογαριασμού με πάγια εντολή.

Τέλος, να επισημάνουμε για όσους έχουν μετρητή νυχτερινής κατανάλωσης, ότι τη χαμηλότερη νυχτερινή χρέωση σύμφωνα με τον συγκεντρωτικό πίνακα της Ρυθμιστικής Αρχής, προσφέρουν πλέον μόνο δύο εταιρείες, η ΔΕΗ και η Ελινόιλ.

Το «πανόραμα» των τιμολογίων του Ιανουαρίου βρίσκεται στη διεύθυνση https://invoices.rae.gr/oikiako/

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This