Ρεύμα: Αλλαγή τιμολογίου μέσω κινητού

Must Read

Από τον επόμενο μήνα οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν πάροχο ενέργειας ή τιμολόγιο με ένα μήνυμα στο wallet του κινητού τηλεφώνου, όπως τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

«Ηδη με το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος δουλεύουμε τη διαδικασία του να μπορεί αυτή η αλλαγή να γίνεται με ένα μήνυμα στο wallet εφόσον πατήσει “ναι” ο ενδιαφερόμενος. Οπως ακριβώς πριν από περίπου ενάμιση μήνα λέγαμε για το myAuto, πακέτο που ήδη μπήκε στο wallet μας και ήδη πάνω από 100.000 αυτοκίνητα έχουν “κατεβεί” στα κινητά» σημείωσε.

Ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε και για την πρώτη διασυνοριακή διαλειτουργικότητα, η οποία αφορά την Ελλάδα και την Κύπρο σχετικά με τις ταυτότητες. Δηλαδή, θα μπορεί ένας Κύπριος που ζει στην Ελλάδα ή ένας Ελληνας που ζει στην Κύπρο να διασταυρώσει ότι η αστυνομική του ταυτότητα είναι νόμιμη και σε ισχύ.

Αναφερόμενος στον ψηφιακό βοηθό του gov.gr, ο υπουργός επισήμανε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα είναι και πολύγλωσσος, καθώς «κατανοεί 150 γλώσσες, απαντά σε 24 γλώσσες, ακόμη και σε διάφορες περίεργες γλώσσες όπως σουαχίλι». Το επόμενο, όμως, βήμα είναι ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2024 θα αρχίσει όχι μόνο να μας ενημερώνει, αλλά να κάνει τα πρώτα πράγματα για εμάς, όπως το να κλείσει ένα ραντεβού για εμβόλιο ή, για να εκδώσουμε ταυτότητα, να μας κατεβάσει κατόπιν αιτήματός μας το Ε9.

Ο κ. Παπαστεργίου επανέλαβε ότι το wallet θα αποτελεί το μοναδικό μέσο που θα συνδιαλέγονται οι πολίτες με το Δημόσιο και υπογράμμισε ότι σε αυτό αναμένεται να προστεθούν και οι επαγγελματικές ιδιότητες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This