Έρευνα για την ακρίβεια: Τεράστιες αποκλίσεις στις τιμές των προϊόντων των σούπερ μάρκετ

Αγγίζουν το 96% σε ορισμένους κωδικούς

Must Read

Δεν έχουν τέλος οι ανατιμήσεις στα προϊόντα του σούπερ μάρκετ, με τους καταναλωτές να καλούνται να βάλουν το χέρι ολοένα και πιο βαθιά στην τσέπη. Οι αποκλίσεις των τιμών από το ένα κατάστημα στο άλλο προκαλούν προβληματισμό, αφού σύμφωνα με σχετική έρευνα που διενήργησε το OPEN αγγίζουν ακόμη και το 96%.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στις αλυσίδες τροφίμων, είναι το γεγονός ότι ελαιόλαδο δύο λίτρων πωλείται, σε μία περίπτωση έναντι 25,98 ευρώ, ενώ την ίδια ώρα, στο ράφι άλλου καταστήματος πωλείται έναντι 28,50 ευρώ. Με άλλα λόγια, το ίδιο προϊόν έχει διαφορά, που αγγίζει το 9,7%. Σε άλλη περίπτωση, μία οδοντόκρεμα συν μία δώρο πωλούνται σε σούπερ μάρκετ στα 2,33 ευρώ, ενώ στο ράφι άλλης επιχείρησης ανεβαίνει στα 4,57 ευρώ, με την διαφορά να ανεβαίνει στο 96%. Ακόμη, σαμπουάν 360 ml στο ένα κατάστημα πωλείται έναντι 3,46 ευρώ, ενώ σε άλλο, το ίδιο ακριβώς προϊόν, πωλείται στα 4,87 ευρώ, με την διαφορά να βρίσκεται στο 40%.

Πού καταγράφονται οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις

Χαρακτηριστικά είναι και τα αποτελέσματα έρευνας της Circana για τα σούπερ μάρκετ. Ο τζίρος αυξήθηκε στο 11μηνο κατά 9,5%, γεγονός που οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στις ανατιμήσεις, ενώ ο όγκος πωλήσεων αυξήθηκε μόλις 2,2%.

Όπως προκύπτει από την ίδια έρευνα το ίδιο διάστημα, οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις καταγράφονται στα καθαριστικά και απορρυπαντικά κατά 9,1%, στα προϊόντα προσωπικής υγιεινής και φροντίδας όπως είναι οι οδοντόκρεμες 7,2%, αλλά και στα τρόφιμα κατά 7,1%.

Αποδεικνύεται έμπρακτα λοιπόν, πως όσο κι αν διατυμπάνιζε το Σάββατο στο Γαλάτσι, εν μέσω «πολεμικών» κραυγών, πως πολεμάει το «τέρας» της ακρίβειας, ο «μονομάχος της φακής», Μητσοτάκης, κατατροπώνεται πανηγυρικά, από τον «πληθωρισμό της απληστίας».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This