Οι επικοινωνιακές κυβερνητικές «φούσκες» για το δημογραφικό και το μεγάλο φακέλλωμα της μεσαίας τάξεως

Must Read

Η Κυβέρνηση, εν μέσω αντιδράσεων για τα ομόφυλα ζευγάρια, αποφάσισε να δείξει πως ενδιαφέρεται για τις νέες οικογένειες και το δημογραφικό πρόβλημα. Έτσι, λοιπόν, προχώρησε στην ανακοίνωση μετά «βαίων και κλάδων» μέτρων για την αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού ζητήματος. Στην ουσία, από τα έξι μέτρα που ανακοίνωσε τα πέντε είναι ήδη σε εφαρμογή! Το μόνο νεώτερο αφορά στην αύξηση του επιδόματος γέννησης κατά 400 ευρώ, στα 2.400 ευρώ, για το πρώτο παιδί. Στην αγορά, πάντως, βλέπουν τα μέτρα ως «ασπιρίνη», και αυτό γιατί, όπως αναφέρουν στελέχη επιχειρήσεων στην στήλη, τα προβλήματα της οικονομίας απαιτούν σοβαρό σχέδιο δράσης και «βαριά» μέτρα.

 

Θα αναρωτηθείτε γιατί απασχολεί τις επιχειρήσεις το δημογραφικό; Η απάντηση σε τρία στάδια είναι η εξής: Πρώτον, γιατί δεν βρίσκουν ανθρώπινο δυναμικό για να καλύψουν θέσεις εργασίας! Και όμως, στην Ελλάδα της αυξημένης ανεργίας οι περισσότερες εταιρείες σε κατασκευές, ενέργεια και πληροφορική δεν βρίσκουν εργατικό δυναμικό. Δεύτερον, όσο μειώνονται οι γεννήσεις, τόσο το ασφαλιστικό σύστημα διατρέχει κίνδυνο. Και τι γίνεται στις περιπτώσεις που ο… λογαριασμός δεν βγαίνει; Αυξάνονται οι εισφορές για τους εργοδότες…

Το φακέλλωμα της μεσαίας τάξεως

Την ίδια στιγμή, εκτός από την φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και την αύξηση των ασφαλιστικών τους εισφορών, η Κυβέρνηση έχει δώσει σαφή κατεύθυνση για ελέγχους και φακέλλωμα των συναλλαγών της μεσαίας τάξης. Ναί, αυτής που η Κυβέρνηση θα ευνοούσε αν ερχόταν στην εξουσία, όπως αναφερόταν προεκλογικά.

 

Όπως μαθαίνει η στήλη, έχουν καταγραφεί αναλυτικά συναλλαγές τραπεζικές άνω των 65 δισ. ευρώ, και μάλιστα υπάρχει περίπτωση σε όσους έχουν μεγάλες δαπάνες, συγκριτικά με όσα δηλώνουν, να γίνουν έλεγχοι…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This